26. maj 2020
Her ses de heldige vindere af trafikkonkurrence sammen med Christian Holm Donatzky, formand for Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd, og politikvinde Lotte Hammerich. Foto: Presse.
Her ses de heldige vindere af trafikkonkurrence sammen med Christian Holm Donatzky, formand for Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd, og politikvinde Lotte Hammerich. Foto: Presse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire 0. klasser vinder trafikkonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire 0. klasser vinder trafikkonkurrence
Helsingør - 08. november 2019 kl. 20:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Eleverne i fire 0. klasser har været både dygtige og heldige. De har nemlig vundet en konkurrence i den landsdækkende kampagne 'Børn på vej'.

I Helsingør Kommune er målet, at alle børn skal kunne komme sikkert rundt i trafikken fx til og fra skole. I august satte kommunen plakater op ved alle skoler med budskabet 'Børn på vej' for at minde trafikanterne om at passe på de nye i trafikken.

Samtidig underviser skolerne børnene i sikker adfærd i trafikken, så børnene også lærer at passe på sig selv. I den forbindelse har alle 0. klasser fået udleveret 'Min Trafikbog,' hvor børnene har skulle løse opgaver om sikker adfærd i trafikken.

For eksempel skulle eleverne finde den sikreste vej til skole, og vise hvordan cykelhjelmen spændes korrekt.

Lære at passe på sig selv
Blandt de klasser der har svaret på opgaverne, har Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd udtrukket fire vinderklasser, som bliver præmieret for deres besvarelser.

- Det er så vigtigt, at alle børn i Helsingør Kommune lærer at passe på sig selv i trafikken. Det er en stor glæde at kunne belønne vinderne i 'Børn på vej' konkurrencen, siger Christian Holm Donatzky, formand for Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd, som fredag formiddag overrakte præmierne til de fire vindende klasser i Byrådssalen

Vinderklasserne
0. C fra Borupgårdskolen - 1.000 kr.

0. A fra Helsingør Privatskole - 1.000 kr.

0. Kl. fra Apperupskolen - 500 kr.

0. K fra Snekkersten Skole - 500 kr.

Kampagnen 'Børn på vej', som Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne står bag, har fokus på, at børn i alle aldre skal lære at færdes sikkert i trafikken.

Foruden at skolerne underviser eleverne i færdsel og reglerne i trafikken, så opfordres forældrene også til at komme ud i trafikken og træne trafik med deres børn.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?