27. maj 2020
Det var en regnfuld omgang, da Nordsjæl Festival for første gang løb af stablen sidste år. I år håber arrangørerne på bedre vejr.                Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det var en regnfuld omgang, da Nordsjæl Festival for første gang løb af stablen sidste år. I år håber arrangørerne på bedre vejr. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival med fortryllende magi og toner fra Norden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival med fortryllende magi og toner fra Norden
Helsingør - 12. august 2018 kl. 04:03
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Festival løber for anden gang af stablen lørdag den 8. september. Oplev stemningen og de nordiske toner i skoven omkring Hammermøllen i Hellebæk nord for Helsingør.

- Magisk, er nok ordet, der beskriver festivalen bedst. Det var i hvert fald det ord, der gik igen blandt gæsternes evaluering af sidste års festival, indleder Casper Skovgaard sin præsentation af dette års festivalprogram.

arrow Læs også: Her er programmet for Nordsjæl-festival

Han er medarrangør af Nordsjæl Festival, der for første gang nogensinde løb af stablen sidste år i skoven ved Hammermøllen i Hellebæk.

- Det silede ned hele dagen. Alligevel var mange af de besøgende trofaste og blev trods regnen, og så skete der noget. Ud på aftenen klarede det op, og som mørket faldt på lyste de mange lyskæder, fakler og ildsteder pladsen op. Der var en superstemning - helt fortryllende, fortæller han.

Nordiske navne
Masser af skulderklap og positiv feedback har fået arrangørerne til at gentage endagsfestivallen, der i år bliver afholdt lørdag den 8. september. En del af Nordsjæl Festivalens koncept er, at dyrke de nordiske toner. Årets program byder på navne som Jonah Blackschmidt, der dækker over to velspillende brødre fra Thy, hvis nærværende og ørehængende melodier sidste år høstede mange roser i blandt anmelderne og Dreamers' Circus, der ifølge arrangørerne må betegnes som drivkraften bag den rivende udvikling som dansk folkemusik i øjeblikket gennemgår.

- Jeg glæder mig utroligt meget til dette års kunstnere. Vi har fundet nogle ret forskellige artister, der alligevel alle har det tilfælles, at de har en nordisk tone, lyder det fra Casper Skovgaard.

Fremmer det lokale
Udover at tage udgangspunkt i Norden med nordisk mad og drikke og nordiske artister er en del af festivalens ånd at fremme talentudviklingen i det lokale musikmiljø. Derfor har de booket den helsingoranske indie-pop-gruppe J. Fen Hapens, der ifølge arrangørerne formidler lyrik om hjerter og smerter i en solid ramme af guitarrifs, der kunne være inspireret af kunstnere som Mother Lewinsky og Metronomy.

- De er virkelig dygtige og levere en god oplevelse. Senest spillede de på New Note Festival i Hillerød, fortæller Casper Skovgaard.

Det fulde program kan findes på nordsjael.dk.

arrow Se billederne: Magisk musikfestival fordobler sit publikum
10. september 2018 kl. 05:01 Opdateret: kl. 15:28
arrow Nordsjæl er magi for sanserne
07. september 2018 kl. 10:39 Opdateret: kl. 10:39
arrow Nordsjæl Festival satser på fonde og sponsorater
13. november 2017 kl. 04:31 Opdateret: kl. 17:03
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?