24. oktober 2019
En iPad kan bruges til andet en passiv underholdning. Foto: Helsingør Kommune
En iPad kan bruges til andet en passiv underholdning. Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem børnehuse går til filmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem børnehuse går til filmen
Helsingør - 10. september 2018 kl. 05:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kan vuggestue- og børnehavebørn lave film? De fleste vil nok umiddelbart tænke nej. Daginstitutionerne i Nyrup, Hellebæk, Ålsgårde og Hornbæk, har sat sig for at gøre forsøget. Hele efteråret har de temaet film, animation og billedkunst på programmet.

arrow Læs også: Små filmstjerner på den røde løber

Det hele starter onsdag d. 12. september, hvor samtlige 75 medarbejdere mødes i Nyrup Børnehus efter lukketid. I løbet af aftenen vil Det Danske Filminstitut lancere en helt ny APP Filmcentralen/For de yngste, der giver adgang til et film- og animationsunivers for de yngste. Bagefter guider filminstruktør Rikke Hallund deltagerne til at lave deres egne små film på medbragte IPads.

Tilbage i institutionerne får børnene i oktober og november besøg af Rikke Hallund og Serine Yde fra Billedskolen. Alle børn får mulighed for at deltage i det billed- og gruppearbejde det er, at lave en film. Der skal udvikles en historie, laves figurer, indspilles lyd og trykkes på knapper, før man står med en færdig film.

For at give børnene et indblik i filmens og animationens verden, skal de også en tur i biografen. De ældste børn besøger Cinema Centret, mens de yngste besøger Hulen, der ligger i Biblioteket på Kulturværftet. Begge stederventer gode filmoplevelser tilpasset børnenes alder.

Som en festlig afslutning, mødes alle fem institutioner til filmfest med rød løber og saftevand i Apperuphallen inden jul. Her skal de nyskabte film vises for publikum.

Efterårets aktiviteter er en undersøgelse af nogle af de mange muligheder, der ligger i film- og animationsmediet. Aktiviteter som børn og voksne vil arbejde videre med bagefter

arrow Stor søgning til Billedskolen
21. juni 2018 kl. 07:44 Opdateret: kl. 10:23
grafik køb billede