3. juli 2020
Så er der serveret: røgede sild med rødløg og æggeblomme.Foto: Hornbæk Havneforening
Så er der serveret: røgede sild med rødløg og æggeblomme.Foto: Hornbæk Havneforening
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fede høstsild på menuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fede høstsild på menuen
Helsingør - 17. oktober 2019 kl. 07:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sild er godt - og det ved de omkring 400 mennesker, der plejer at lægge vejen forbi Sildens Dag på Hornbæk Havn. På lørdag sker det for 11. år i træk, og de silde-sultne kan godt allerede begynde at glæde sig, for der serveres både Hornbæk-silden, sild røget på krydderurter og lune, lige fra ovnen, Flækkesild, som er saltede sild flækket og stegt på panden med tyttebær til, kogte saltsild med laurbær og peber og stegte sild i fløde- og løg sauce.

Sildene tilberedes på stejlebakken og spises enten i Havneforeningens klubhus, på terrassen eller i teltet på stejlebakken. Der kan købes øl, vin, vand og snaps i baren til rimelige priser. Jarl Eriksen kommer forbi og underholder på sin harmonika. Billetter købes ved indgangen og koster kr. 60,-. Børn gratis. Salget af de 400 billetter begynder kl. 11.30 ved indgangen til Havneforeningens klubhus.

Hornbæk Havneforening har til huse på havnepladsen ved "indgangen" til skurbyen. Forening blev stiftet i 1976 som protest mod at fiskerne, på grund af havnens trængte økonomi, nu skulle til at betale leje af deres skure. Der var ikke megen tiltro til foreningens overlevelse, men det skulle vise sig at blive mere end blot en protestforening. Med over 280 medlemmer og med 43 år på bagen lever Hornbæk Havneforening i bedste velgående og lever stadig op til de vedtægter, som man på den stiftende generalforsamling i 1976 vedtog:

"At støtte Hornbæk Havn og evt. i samarbejde med andre foreninger, at søge miljøet i og omkring havnen bevaret, at udøve oplysende virksomhed, afholde fiskekonkurrencer og fælles sejlads, samt medvirke til bevarelse af smakkejoller".

Der kan fanges sild hele året. Dog betragtes den fede høstsild, som fanges fra sidst i juli og frem til starten af november, som den mest velsmagende og den, der er bedst egnet til røgning, saltning og marinering. Vårsilden og sommersilden, som er magre og derfor bliver hurtigere tørre, egner sig bedst til stegning.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?