1. august 2021
Der er en del falske politimænd på spil for tiden. Foto: Thomas Olsen
Der er en del falske politimænd på spil for tiden. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Falsk politimand kunne ikke snyde ægtepar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Falsk politimand kunne ikke snyde ægtepar

En falsk politimand havde ikke held med at snyde et lokalt ægtepar

Helsingør - 21. juni 2021 kl. 12:42

Søndag aften blev en 35-årig kvinde fra Helsingør ringet op af politiet, som havde dårligt nyt. Politiet havde nemlig fået kendskab til nogle personer, som havde forsøgt at låne penge i kvindens navn.

Sådan forklarede »politimanden« i hvert fald baggrunden for opkaldet.

Da kvinden meldte tilbage at hun lige satte opkaldet på medhør - så hendes mand kunne lytte med - afbrød personen i den anden ende dog straks opkaldet.

Herefter anmeldte kvinden med det samme sagen til Nordsjællands Politi, der oplyser, at de for tiden bøvler med kriminelle, der udgiver sig for at være fra netop politiet eller en anden offentlig myndighed.

Gerningsmændene udnytter simpelthen politiets autoritet med henblik på at franarre borgerne personlige oplysninger. I den forbindelse kommer Nordsjællands Politi med en opfordring.

- Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed, opfordrer Nordsjællands Politi til, at man beder om personens navn og derefter ringer til det specifikke ansættelsessted. Her er det vigtigt selv at finde hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed i stedet for at ringe tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser, lyder det.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?