13. juli 2020
Helsingør skal for sjette gang være vært for KMD Ironman 70.3, og det kommer trafikmæssigt til at berøre hele kommunen. 

Foto: Nigel Roddis/Getty Images for Ironman
Helsingør skal for sjette gang være vært for KMD Ironman 70.3, og det kommer trafikmæssigt til at berøre hele kommunen. Foto: Nigel Roddis/Getty Images for Ironman
Foto: Nigel Roddis/Getty Images for Ironman
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre borgere bliver berørt af Ironman

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre borgere bliver berørt af Ironman
Helsingør - 11. juni 2019 kl. 10:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til årets store sportsbegivenhed, KMD IRONMAN 70.3 European Championship Elsinore, bliver cykelruten ændret. Det er både til glæde for triatleterne, men også til glæde for mere end 7.000 borgere, der ikke længere bliver direkte berørt af cykelruten.

Når mere end 2.500 triatleter søndag den 23. juni cykler ud på den 90 km lange cykelrute, kan de glæde sig over, at der kun er én U-vending på den nye rute.

arrow Læs også: Ironman lukker veje og stopper tog

Men den nye rute kommer ikke kun triatleterne til glæde. Den nye rute går blandt andet ad Gl. Hellebækvej, Rolfsvej og Hamlets Vænge i stedet for ad hele Gurrevej indtil Møllebakken, hvilket betyder, at mere end 7.000 borgere ikke bliver direkte berørte af cykelrutens vejspærringer.

- Jeg er meget glad for, at vi i tæt samarbejde med Helsingør Kommune har skabt en ny og fantastisk cykelrute. Den forbedrer ikke kun atletoplevelsen, men den gør også, at mere end 7.000 helsingoranere ikke længere er påvirket af cykelruteafspærringen. Det bliver en uforglemmelig dag og jeg kan kun opfordre til at komme ud og deltage i folkefesten, siger Andreas Antonsen, Race Director for arrangementet.

Nogle lukkes inde
- Jeg er glad for, vi har fundet en ny rute, der ikke berører lige så mange borgere og erhvervsdrivende, og samtidig giver atleterne en mere sikker rute. Men der vil være enkelte områder, hvor beboerne er lukket inde. Derfor er det vigtigt at parkere bilen uden for cykelruten om lørdagen, så kan man sagtens komme rundt og ud af byen. Derudover vil der på centrale knudepunkter være bemandede sluser, hvor man bliver guidet igennem. Men her skal I være tålmodige, siger Lasse Rye Rasmussen, der er projektleder i Helsingør Kommune.

I tidsrummet 11.00 - 14.30 vil der være ekstra mange triatleter ude på cykelruten. Her vil der være ekstra pres på vejene og dermed også på de bemandede sluser, hvor der vil opstå køer for at komme igennem.

Svømmeruten foregår ligesom de andre år i Helsingør Havn, hvor triatleterne skal svømme 1,9 km. Løberuten er 3,5 loop og vil igen i år tage triatleterne rundt om Kronborg Slot og videre gennem Helsingør centrum for til sidst at krydse målstregen foran Kulturværftet.

På helsingor.dk/ironman2019, kan man læse om vejafspærringerne og alternative ruter på stævnedagen.

Sjette gang
KMD IRONMAN 70.3 afholdes i 2019 for 6. gang i Helsingør og er værtsstævne for Europamesterskaberne. Stævnet skydes i gang med en åbningsceremoni i Kulturværftet torsdag aften den 20. juni, hvor alle triatleter, familier, trænere, IRONMAN partnere m.fl. bliver præsenteret for Helsingørs kultur og historie, Fredag aften den 21. juni er der mini triatlon, KMD 4:18:4, og børneløbet, IRONKIDS, bliver afholdt lørdag middag d. 22. juni. Disse løb er for alle.

arrow Ironman sætter sit præg på Helsingør de kommende dage
20. juni 2019 kl. 07:15 Opdateret: kl. 15:07
arrow Helsingør skal igen stå for EM i halv ironmandistance
19. december 2018 kl. 14:10 Opdateret: kl. 14:12
arrow Ekstra penge på vej til KMD Ironman?
14. december 2018 kl. 04:18 Opdateret: kl. 14:48
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?