22. juni 2021
Den 36-årig mand har et stort misbrug af hash, narko og alkohol. Og et langt synderegister. Nu skal han afsone en dom på et års fængsel for i alt 47 forhold.Foto: Sarah Marie Winther
Den 36-årig mand har et stort misbrug af hash, narko og alkohol. Og et langt synderegister. Nu skal han afsone en dom på et års fængsel for i alt 47 forhold.Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Får et års fængsel for 47 forhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Får et års fængsel for 47 forhold

En 36-årig mand fra Helsingør blev blandt andet dømt for trusler, fornærmende tale, færdselsforseelser af alle slags og tyverier.

Opdateret 11. januar 2021 kl. 09:55
Helsingør - 10. januar 2021 kl. 04:45
Af Dorte Møller Rasmussen

- Jeg knækker nakken på dig. Jeg slår dig ihjel og jeg finder din familie og knepper din mor.

Omtrent sådan lød det en sen eftermiddag ved Hesteskoen i Helsingør, da en 36-årig mand fra Helsingør truede en politibetjent, som var på arbejde.

I samme forbindelse lød det fra den 36-årige, at betjenten var en idiot, en hund og en svagpisser.

Men disse to forhold var blot en brøkdel af de i alt 47 forhold, den 36-årige blev dømt for.

Et års fængsel lød dommen i Retten i Helsingør på, hvor manden skulle stå til ansvar for de mange straffelovsovertrædelser.

Sprut og narkokørsel

De spændte lige fra færdselsforseelser, hvor han blandt andet i narkopåvirket tilstand og uden kørekørt kørte rundt på gader og stræder. I Rewentlowsgade i København kørte han blandt andet imod kørselsretningen, da en politipatrulje midt om natten standsede den kokain-påvirkede mand.

Det vil føre for vidt at nævne alle 47 forseelser og lovovertrædelser her, men for at fremhæve et par stykker, så blev han taget i forsøg på at stjæle seks flasker Captain Morgan Rom i Kvickly på Prøvestenen.

På en Shell-tank på Lyngbyvej i København var det seks flasker Jack Daniels Whisky, han havde forset sig på.

På First Hotel Mayfair i Helgolandsgade i København snuppede han knap 7000 kroner fra kasseapparatet, og han stjal diverse dagligvarer fra flere butikker midt i København.

Slik og parfume
Forfængelig er han åbenbart også, for i Føtex på Tapperitorvet i København snuppede han 26 flasker David Beckham parfume til en værdi af 3.120 kroner.

Sliksulten overmanede ham en dag, hvor han snuppede slik for en tusse i en Nettobutik på Vesterbrogade.

Dårligt begavet

I Retten i Helsingør blev hans personlige forhold fremlagt, inden domsmandsretten trak sig tilbage for at votere. Og de 47 forhold er langt fra de eneste, han har på samvittigheden. Han er gentagne gange blev dømt for straffelovsovertrædelser. I den forbindelse er han blevet mentalundersøgt, og om hans personlige forhold hedder det blandt andet, at han kun har haft ringe skolegang. Han foretrak aktiviteter i roma-miljøet fremfor skolearbejde. Han betegnes som dårligt begavet, har ingen uddannelse og er sidste år blevet tilkendt førtidspension.

Han bor i dag hos sin søster og hendes familie sammen ned sin mor, som han også er opvokset hos. Han er født i Helsingør, og begyndte som 13-årig at ryge hash, som han har udviklet et svært misbrug af.

Desuden misbruger han andre stoffer såsom kokain, heroin, extacy og amfetamin og drikker derudover dagligt store mængder alkohol.

Dommen

I retten blev han idømt et års fængsel og en bøde på 44.000 kroner. Han blev frakendt retten til at køre bil i fem år og fik desuden en advarsel om udvisning af landet.

Han skal derudover betale sagens omkostninger.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?