14. november 2019
Helsingør Kommune får en bøde på 10.000 kr. for ikke at overholde proceduren i forbindelse med afskedigelser på Snekkersten og Espergærde skoler.
Helsingør Kommune får en bøde på 10.000 kr. for ikke at overholde proceduren i forbindelse med afskedigelser på Snekkersten og Espergærde skoler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FOA får medhold i sag om afskedigelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FOA får medhold i sag om afskedigelser
Helsingør - 10. juli 2019 kl. 14:57
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør Kommune skal betale en bøde på 10.000 kroner. Det skyldes, at kommunen ikke har overholdt proceduren ved såkaldte masseafskedigelser i forbindelse med opsigelse af medarbejdere på skoler i 2017.

Det oplyser Helsingør Kommune i en presemeddelelse.

Det er den faglige organisation FOA, der har politianmeldt Helsingør Kommune på grund af en fejl i proceduren i forbindelse med afskedigelserne på Snekkersten Skole og Espergærde Skole i marts 2017.

I anmeldelsen fremgår det. at Helsingør Kommune har afholdt forhandling med de faglige organisationer dagen efter medarbejderne blev indstillet til opsigelse, men ifølge loven skulle forhandlingen være holdt dagen før medarbejderne fik denne meddelelse.

- Vi kan kun beklage, at vi ikke har overholdt reglerne 100 procent på dette område. Men jeg vil gerne understrege, at ingen medarbejdere er blevet stillet ringere på grund af dette. Vi har desuden ændret vores vejledninger i forhold til opsigelsesprocesser netop på baggrund af denne fejl i 2017, siger centerchef Pernille Madsen, der pt. vikarierer for direktionen i sommerperioden.

På forhandlingsmødet med organisationerne er formålet at kigge på alternative løsningsmuligheder, det vil sige om man kan undgå afskedigelser.

Helsingør Kommune var i dialog med de involverede faglige organisationer efterfølgende for at finde en løsning, dog uden resultat. Lærerforeningen og BUPL var også part i afskedigelsesrunden, men har valgt ikke at følge FOA's politianmeldelse.

grafik køb billede