8. april 2020
Thomas Ubbesen taler om Europa - 75 år efter Ausshwitz.
gallery icon

Se billedserie

Thomas Ubbesen taler om Europa - 75 år efter Ausshwitz.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Europa - 75 år efter Auschwitz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Europa - 75 år efter Auschwitz
Helsingør - 24. januar 2020 kl. 07:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På mandag markerer Biblioteket Kulturværftet Auschwitzdagen med et arrangement på Dækket.

- Hvor står Europa i dag 75 år efter befrielsen af Auschwitz? - Og hvor er vi på vej hen? Det vil forfatter og journalist Thomas Ubbesen belyse i samtale med direktøren for Det Udenrigspolitiske Selskab, Charlotte Flindt Pedersen - begge personer med stor viden om Europa.

Den 27. januar 1945 befriede sovjetiske tropper udryddelseslejren Auschwitz, hvor mere end én million mennesker blev mishandlet og dræbt i perioden 1941-45.

Auschwitzdagen bliver markeret i en lang række lande og af FN. Formålet er at mindes Holocaust, folkedrabet på seks millioner jøder, og at minde om, at folkedrab ikke blot er et overstået kapitel.

- Hvad var det for et Europa, der stod tilbage der ved krigens afslutning i 1945? - Hvilke problemer stod man i, og hvilke håb var der?

Kom og hør to udlægninger af Europas historie fra 1945 - fascismen i Sydeuropa, Den Kolde Krig, hen over Berlinmuren og dens fald, udviklingen i EU og frem til nutiden.

Charlotte Flindt Petersen og Thomas Ubbesen vil give deres bud på, hvor Europa står i dag, hvad Europa har lært, og hvordan vi undgår at dunkle epoker af historien gentager sig?

Hvad gør Danmark og bl.a. Det Udenrigspolitiske Selskab for at trække Europa i den rigtige retning, og hvad er overhovedet den rigtige retning?

Aftenens samtale bliver modereret af Anja Bo, journalist og tidligere vært på DR2.

Billetter kan købes på billetten.dk eller på biblioteket.