25. oktober 2021
Tom Sinding har skrevet i museumsforeningens bland skrevet om stemmeret og valg i Helsingør i Kong Peders tid.
Tom Sinding har skrevet i museumsforeningens bland skrevet om stemmeret og valg i Helsingør i Kong Peders tid.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et blad med historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et blad med historier
Helsingør - 08. februar 2021 kl. 15:00

Medlemsbladet fra Helsingør Museumsforening er på vej ud til medlemmerne, og de kan glæde sig til at læse en artikel om om Ole Bjørn Rasmussens ungdom og læretid i Helsingør. Bente Thomsen har skrevet om en drukneulykke i byen i 1844, og Tom Sinding har skrevet om stemmeret og valg i Helsingør i Kong Peders tid.

arrow Læs også: DEBAT: 450.000 kr. til ny skiltning i byen ! - Men noget er glemt

- Museerne har, som de fleste ved, været ude i et stormvejr. Flere har skrevet om, at Bymuseet har sovet sin Tornerosesøvn. Den faste udstilling har nu stået i Hestemøllestræde i mere end 25 år. Nu er der endelig blevet ansat en ny museumschef pr. 1. marts, så jeg håber, at museet langsomt vågner, konstaterer Tom Sinding, formand for Helsingør Museumsforening.

Museumsforeningen er en støttegruppe af frivillige, der ønsker at styrke museerne og være med til at udbrede viden om Helsingørs historie. Der udgives fire medlemsblade om året samt en årbog der kommer til marts. Desuden arrangerer Helsingør Museumsforening mindst seks årlige foredrag i Smedenes Hus, hvor der før Corona kom mellem 70 og 100 deltagere. Man kan læse mere på www.helsingormuseumsforening.dk. Kontingentet giver gratis adgang til Helsingør Kommunes Museer i 2021. Desuden til foredragene i Smedenes Hus samt adgang til vore andre aktiviteter. Prisen for et enkelt medlemskab er 225 kroner og for par 275 kroner.

arrow Her er de nye museums-bosser
02. februar 2021 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:55
arrow DEBAT: Museet er stolt over at være statsanerkendt
26. januar 2021 kl. 14:22 Opdateret: kl. 14:22
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?