11. juli 2020
Helle Øelund er formand for Danmarks Naturfredningsforening. Hun  er den første foredragsholder.
Helle Øelund er formand for Danmarks Naturfredningsforening. Hun er den første foredragsholder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et bedre klima og et sundere liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et bedre klima og et sundere liv
Helsingør - 14. november 2019 kl. 04:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Glæd jer til en foredragsrække med titlen »Kan vi spise os til et bedre klima - og få et sundere liv?«. Sådan lyder det fra Aftenskolernes Samråd i Helsingør.

Mandag den 18. november indleder lektor og formand for naturfredningsforeningen i Helsingør, Helle Ølund, foredragsrækken med at fortælle om de generelle klimaudfordringer vi står overfor i verden.

Torsdag den 28. november vil formanden for Nordsjællands Landboforening Lars Johnson fortælle om, hvordan en landmand ser på de muligheder og udfordringer, der er i hele Klima/bæredygtighedsdiskussionen. Og tirsdag den 03. december fortæller CRS-chef i Coop Thomas Roland om den ny viden om sammenhængen mellem bæredygtighed, forbrugsvaner og fødevareproduktion. Alle foredrag er fra klokken 19-21 og finder sted Kongensgade 24 Helsingør, og de er arrangeret af Aftenskolernes Samråd, som er en sammenslutning af aftenskoler i Helsingør

Baggrunden er en rapport fra FN's klimapanel, IPCC, udgivet august 2019, der tegner et dystert billede af en verden, der i høj grad er præget af overforbrug og overudnyttelse af klodens landareal.

Hele 22 procent af den samlede mængde af drivhusgasser, der blev udledt til atmosfæren mellem 2007 og 2016, kommer nemlig fra jordbrug. Inspireret af rapporten har Aftenskolernes Samråd hermed planlagt en foredragsrække på tre, hvor problematikken vil blive udfoldet omkring klimakrisen generelt, men ikke mindst om, hvilke tanker man aktuelt gør sig indenfor henholdsvis landbruget og fødevarebranchen for at imødegå de store udfordringer vi stå overfor.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?