20. november 2017
Dommen faldt ved Retten i Helsingør. Foto: Camilla T. Schrøder
Dommen faldt ved Retten i Helsingør. Foto: Camilla T. Schrøder
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Entreprenør dømt for tyveri af minigravere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Entreprenør dømt for tyveri af minigravere
Helsingør - 18. oktober 2017 kl. 04:14
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvstændig entreprenør stjal entreprenørmaskiner fra byggepladser i Helsingør og Ålsgårde, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Tre drenge stjal våbenskab

To mænd fra Helsinge, der begge har selvstændige virksomheder indenfor bygge- og anlægsbranchen, stod tidligere denne måned på anklagebænken ved Retten i Helsingør.

Her stod de anklaget i en sag om tyveri af to motorbører fra en byggeplads på Pinjevej i Helsingør og en minigraver fra en byggeplads på Nordre Strandvej i Ålsgårde.

Tilsammen var der ifølge tiltalen tale om maskiner til en værdi af lidt under en halv million kroner, som blev stjålet i henholdsvis august og september 2015. Retten valgte dog ikke at tage inddrage denne fastsættelse af værdien i dommen, hvor værdien af maskinerne derfor blev betegnet som ukendt.

De to mænd, hvoraf entreprenør A har en ganske plettet straffeattest, stod også tiltalt for brugstyveri af en trailer, som blev brugt til at borttransportere en minigraver af mærket Take Uchi fra byggepladsen på Nordre Strandvej.

Traileren stod parkeret tæt på hjørnet af Klostermosevej og Gurrevej i Helsingør.

Entreprenør A stod ligeledes tiltalt for et brugstyveri af en trailer brugt til det første forhold fra Pinjevej. Traileren blev stjålet fra en adresse i Smørum.

Kørte uden kørekort

Entreprenør A var ved samme retssag også tiltalt for fem færdselslovsovertrædelser, som omfattede kørsel uden førerret og hastighedsovertrædelser.

Det fremgik i retten, at han tidligere er straffet 12 gange for kørsel uden at have erhvervet kørekort.

I retten kunne entreprenør A erkende sig helt eller delvist skyldig i en række af forholdene deriblandt færdselssagerme. Han afviste imidlertid , at entreprenør B skulle have været medgerningsmand.

Derudover afviste han også værdifastsættelsen af maskinerne.

Entreprenør B nægtede da også i retten, at han skulle have været vidende om nogle ulovligheder.

Han forklarede i forhold til tyveriet fra Nordre Strandvej, at det var almindeligt for ham som selvstændig håndværker at hente ting sent om aftenen, når der var travlt, og at entreprenør A startede minigraveren med en nøgle, hvilket gjorde, at han ikke havde grund til at fatte mistanke til vennens ageren.

Retten endte med at frifinde entreprenør B, da beviserne ikke rakte til en dom, og hans forklaring heller ikke bare kunne afvises.

Derimod blev entreprenør A idømt en fængselsstraf på 8 måneder plus en bøde på 6.000 kroner. Han skal også betale sagens omkostninger.

Straffens længde skyldes også, at han er tidligere dømt for såvel berigelseskriminalitet som trafikforseelser. Dommene, som ligger nogle år tilbage, handler blandt andet om bedrageri, tyveri og overtrædelse af momsloven.

Entreprenør A tog forbehold i forhold til muligheden for at anke dommen.

OPDATERET: Artiklen er opdateret efter en henvendelse fra en af sagens parter med en præcisering af, at retten i sin dom udelukkende dømte entreprenør A for tyveri af to entreprenørmaskiner til "ukendt værdi".

arrow Stjal hundedyrt tovværk
18. oktober 2017 kl. 11:58 Opdateret: kl. 11:58
arrow 70-årig påkørte to modkørende biler
18. oktober 2017 kl. 11:34 Opdateret: kl. 11:34
arrow Maskerede røvere truede 19-årig og 15-årig med kniv
18. oktober 2017 kl. 11:31 Opdateret: kl. 11:31
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk