20. september 2021
Truslen om såkaldt fysisk lovliggørelse, læs delvis nedrivning, hænger ikke længere over beboerne her i Julianelund i Helsingørs udkant.Foto: Allan Nørregaard
Truslen om såkaldt fysisk lovliggørelse, læs delvis nedrivning, hænger ikke længere over beboerne her i Julianelund i Helsingørs udkant.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enigt byråd har sendt Julianelund-plan i høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Enigt byråd har sendt Julianelund-plan i høring

Forslaget til lokalplanen, der lovliggør helårsbeboelsen i Julianelund, fik opbakning fra hele Byrådet. Men kravene til bygningernes højde kan blive ændret.

Helsingør - 27. oktober 2020 kl. 19:59
Af Andreas Norrie

I betragtning af, hvor langvaring og dramatisk sagen om det haveforeningslignende område Julianelund har været, så var debatten om en lovliggørende lokal- og kommuneplan for de omkring 50 huse med 100 helårsbeboere ved Gurrevej.

arrow Læs også: DEBAT: Helsingørs mini-Christania er blevet lovlig

For da sagen blev behandlet mandag aften glædede alle sig nemlig over både resultatet og processen i forbindelsen med lokalplanen, der sætter rammerne for den eksisterende og fremtidig brug af området til blandt andet helårsbeboelse.

- Vi har haft en pragmatisk tilgang, og har haft et godt samarbejde med grundejerforeningen, sagde formand for By-, Plan- og Miljøudvalget Christian Holm Donatzky(R), og indstillede, at lokalplanen blev sendt i offentlig høring. Efter høringsperioden skal sagen udvalgsbehandles og endeligt vedtages i Byrådet.

Der kan dog komme ændringer i den endelige plan lød det både fra Holm Donatzky og Jens Bertram(K).

- Der er kommet bemærkninger om den tilladte højde på 7,5 meter, som grundejerforeningen ser skeptisk på, mens andre er for. Man er ikke helt enig internt i området, sagde Jens Bertram.

Denne indvending vil der således blive taget politisk stilling til senere.

Blandt hovedelementerne i lokalplanen er udover makshøjden på 1,5 plan og 7,5 meter en grænse på 160 kvadratmeter for et hus, samt en understregning af området sommerhus/kolonihavekarakter ved at stille krav om facader i træ og med farver indenfor jordfarveskalaen. Der stilles også krav om mat tagbelægning. Endelig vil man sikre områdets største og ældste træer ved at erklære dem bevaringsværdige.

arrow Endelig - Nu er nedrivningstruet bydel lovliggjort
03. marts 2021 kl. 06:02 Opdateret: kl. 14:57
arrow Julianelund-plan ligger nu klar
01. oktober 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:30
arrow Fingerplan redder beboere i Julianelund
25. januar 2019 kl. 11:09 Opdateret: kl. 11:09
Synes du, at kommunen er der for dig?