27. oktober 2020
Preems siloanlæg ses til venstre på billedet. Foto: Allan Nørregaard
Preems siloanlæg ses til venstre på billedet. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Energiselskab investerer 100 millioner i nye siloer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energiselskab investerer 100 millioner i nye siloer

Energi-og olieselskabet Preem investerer stort i terminal på Helsingborgs havn.

Helsingør - 30. september 2020 kl. 13:34
Af Andreas Norrie

Udviklingen hen mod mere klimavenlige brændselsprodukter til erstatning af fossile olieproduktioner betyder nu, at det store svenske energi- og olieselskab Preem planlægger en cirka 100 millioner svenske kroner dyr ombygning af anlægget på i Helsingborgs Hamns oliehavn, skriver Helsingborgs Dagblad. Endnu venter selskabet dog på at indhente de nødvendige miljøtilladelser hos Helsingborgs Stad.

Anlægget består i dag af 20 siloer eller cisterner, og bruges til håndtering af olieprodukter.

Størstedelen af disse siloer skal nu bygges om til at kunne lagre og mellemlagre blandt andet rapsbaseret RME disel. Biodiesel i forskellige former bliver også blandet i almindelig diesel.

Færre lastbiler
I dag modtager anlægget i oliehavnen 55-65 skibsanløb årligt. Der er primært tale om større skibe, som losser olieprodukter, som bliver sendt videre til Preems raffinaderi i Göteborg med lastbil og tilbage igen i raffineret form. Men de nye brændsler vil også ændre det selskabet logistikkæde i mere bæredygtig retning.

- Den store trafik består i dag af skibe ind - og tankbil ud. Det drejer sig om 55 til 65 anløb årligt. Fremover bliver det flere skibe, siger Jonas Nerme, som er depotchef i Helsingborg, til Helsingborgs Dagblad.

Han oplyser, at der for fremtiden vil ankomme betydelig flere mindre fartøjer til havnen.

Selskabet Preem har i øvrigt på det seneste været under en del kritik i de svensker medier og den svenske riksdag for en nu droppet plan om kæmpe udbygning af selskabets raffinaderi i Lysekil.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?