24. juni 2019
Kronborg Slot var også populær i 2018. Foto: Presse
Kronborg Slot var også populær i 2018. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endnu et fantastisk år for Kronborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu et fantastisk år for Kronborg
Helsingør - 24. januar 2019 kl. 06:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

327.689 besøgte Kronborg Slot i løbet af 2018.

Selvom sommeren var varm og indbød mere til strandtur end museumsbesøg, så kan Kronborg ikke klage over besøgstallet i 2018. Det er nemlig på samme niveau som året før, og det betyder, at 327.689 gæstede slottet på pynten.

arrow Læs også: Video og billeder: Tusindvis af mennesker til jul på Kronborg

Det glæder Erik Als, slottets fungerende direktør.

- På trods af et udfordrende år på mange niveauer er vi glade for, at vi har været i stand til at byde så mange gæster velkommen til dette verdensberømte slot. I 2019 vil vores fokus endnu en gang være på at hjælpe flere besøgende til at sætte pris på og forstå Kronborg Slottets rige historie. Vi vil også fokusere på at sikre, at slottet behandles med respekt og omhu, så fremtidige generationer også vil kunne nyde dette fantastiske slot og dets historie.

Mange begivenheder
2018 blev blev et år fyldt med begivenheder, som har fortalt Kronborg Slots 400-års historie, samt flere kulturelle begivenheder, hvor Kronborg har dannet en imponerende ramme.

- Hamlet Live viste sig at være meget populær hos vores besøgende som altid. Over 150.000 gæster kiggede forbi Kronborgs unikke og intense live-performance af Shakespeares royale drama om kærlighed, vanvid og svigt.

En anden succes var Helsingørs Kulturnat, hvor spøgelser vandrede gennem de mørklagte korridorer på slottet. De skræmte over 1.600 lokale gæster og gav dem en anderledes oplevelse end de fleste var vant til hos Kronborg, fortæller Erik Als.

Festivalen og Jul
I efterårsferien var der Renæssancefestival, hvor slottet blev forvandlet fra et slot i det 21. århundrede til et travlt virvar af renæssanceaktivitet med ildjonglører, ridderturneringer, musketerer, fornemme damer og herre og ikke mindst kanonernes tordenbrag. Øget konkurrence i efterårsferien gav et lavere antal gæster end forventet i løbet af de fem dage med omkring 9.000 besøgende, forklarer slottets direktør.

Til gengæld var der kæmpe rykind, da Jul på Kronborg blev afviklet over seks dage. Fredag blev tilføjet for at sprede antallet af gæster mere jævnt i hele weekenden. Selv om det lykkedes til en vis grad, kom flere gæster end forventet til julemarkedet den første lørdag. Sammen med brandvæsenet blev der straks foretaget ændringer for at lette presset på slottet og forbedre oplevelsen for gæster, udstillere og personale. Over seks dage besøgte mere end 25.000 gæster Jul på Kronborg.

Et udfordrende år
2018 var ikke uden udfordringer. Da solen skinnede over Danmark, drog folk mere mod stranden end mod kulturarvs-attraktioner som Kronborg Slot. Lukningen af kystbanen i løbet af sommeren gav udfordringer, og i sommermånederne var der næsten ti procent færre besøgende end normalt. Arrangementernes succes i den sidste del af året sikrede, at Kronborg alligevel kunne opretholde det samme besøgstal som sidste år.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede