21. oktober 2019
Tværpolitisk Samtaleforum har tidligere haft to debatarrangementer i Toldkammeret, der var fyldt godt op til samtaler om ulighed i sundhed samt bæredygtighed.
Tværpolitisk Samtaleforum har tidligere haft to debatarrangementer i Toldkammeret, der var fyldt godt op til samtaler om ulighed i sundhed samt bæredygtighed.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En debataften om liv eller død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En debataften om liv eller død
Helsingør - 11. juni 2019 kl. 09:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kommer bogstavelig talt til at handle om liv eller død, når Tværpolitisk Samtaleforum onsdag klokken 19.15 inviterer til debataften i Toldkammeret for tredje og foreløbigt sidste gang.

Aftenens samtaleemne handler nemlig om, hvor langt vi skal hjælpe liv på vej. Skal vi bevare liv, bare fordi vi kan? Og hvem skal bestemme det?

- Selvom det er enkelt og indlysende klart, at vi alle sammen ganske enkelt lever, hvis vi kan leve, og en dag vil dø, når vi ikke kan leve mere, så er der i såvel vores mentale som fysiske verden bundet uhyre mange ord, kræfter, ordninger, institutioner til denne omstændighed, siger sognepræst Kirsten Winther fra Helsingør Domkirke.

Hun står for aftenens indledende oplæg til debatten og vil forsøge at se problematikken fra flere perspektiver.

- Liv og død ser helt forskellig ud alt efter, hvor jeg ser dem fra. Og når vi taler om tingene, kan det være en god ide bevidst at skifte synsperspektiv for at se og afsløre, hvordan min holdning er fra de andre perspektiver, siger Kirsten Winther.

Først og fremmest er det dog publikum, der skal puste liv i samtalen med deres egen diskussionslyst, og denne gang bliver det skoleleder Thomas Horn, der som ordstyrer skal hjælpe snakken på gled.

Debatarrangementet finder som sædvanlig sted i Toldkammeret i forlængelse af de populære fællesspisninger. Samtalen starter kl. 19.15 og er sat til at vare en time.

Det nye debatforum er startet af en gruppe borgere i Helsingør, der vil fremme den gode samtale og give borgerne mulighed for at mødes til en meningsfuld debat. Det har i første omgang ført til tre debataftener, og initiativtagerne vil nu sætte sig sammen for at finde ud af, i hvilken form forummet kan fortsætte efter sommerferien.

Der er gratis adgang til debatarrangementerne i Toldkammeret, men man skal tilmelde sig til den indledende fællesspisning, hvis man ikke vil diskutere på tom mave. Det sker på www.kuto.dk

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede