31. oktober 2020
Det første offentligt omtalte corona-dødsfald i kommunen handlede om en kvindelig beboer her på plejehjemmet Grønnehaven. Siden da har der ikke været meldt om problemer frem til udbruddet, der blev kendt i sidste uge. Foto: Sarah Marie Winther
Det første offentligt omtalte corona-dødsfald i kommunen handlede om en kvindelig beboer her på plejehjemmet Grønnehaven. Siden da har der ikke været meldt om problemer frem til udbruddet, der blev kendt i sidste uge. Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En beboer smittet efter nyt udbrud på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En beboer smittet efter nyt udbrud på plejehjem
Helsingør - 28. juli 2020 kl. 12:29
Af Andreas Norrie

Efter en massetestning fredag på plejehjemmet Grønnehaven er en beboer blevet konstateret smittet med Covid-19. Borgeren er nu isoleret.

Fredag kom det frem, at tre ansatte på plejehjemmet Grønnehaven var blevet konstateret smittet med corona-virus, og at kommunen derfor havde igangsat en omfattende indsats efter myndighedernes retningslinjer. Således rykkede Region Hovedstaden fredag ud med et mobilt testanlæg for at teste samtlige ansatte og beboere. Fælles for de ansatte var, at de havde arbejdet på stedets særlige demensafdeling, der hedder Kysthuset.

arrow Læs også: Smitte ser ud til at være standset på plejehjem - men ny medarbejder er smittet

Nu er resultatet af den første testrunde således klar, og prøverne viser, at heldigvis kun én beboer er meldt smittet, oplyser direktør Stella Hansen, som medlem af Helsingør Kommunes direktion, og blandt andet har ældreområdet som ansvarsområde. Stella Hansen oplyser endvidere til Frederiksborg Amts Avis, at den ene af de tre først oplyste smittede var en timelønnet ansat på plejehjemmet, som på det tidspunkt ikke havde arbejdet på stedet i 14 dage. Hun kan derfor sandsynligvis ikke regnes som en del af den omtalte smittekæde. Beboeren er nu isoleret.

Testene fortsætter på fredag med endnu en testrunde, og vil fortsætte med samme mellemrum indtil man ikke længere har smitte på stedet.

Der har tidligere i corona-epidemien blandt andet været et større udbrud på kommunens genoptræningscenter HRT på Poppelgården i Snekkersten, men status er lige nu, tirsdag, at der ikke er konstateret smitte på nogen af kommunens andre plejehjem eller på genoptræningscentret,oplyser direktøren.

- Men vi er selvfølgelig ekstra opmærksomme lige nu, hvor mange vender hjem for ferie, og hvor samfundet er åbnet mere op, siger Stella Hansen.

Plejehjemmet har kontaktet beboernes pårørende, som bliver frarådet at aflægge besøg den kommende tid.

arrow Tre ansatte på plejehjem er smittet med corona
24. juli 2020 kl. 11:39 Opdateret: kl. 11:40
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?