26. juli 2021
Arne Magnussen fulgte tilblivelsen af den eneste Hamletfilmatisering, som rent faktisk er optaget på Kronborg.
Arne Magnussen fulgte tilblivelsen af den eneste Hamletfilmatisering, som rent faktisk er optaget på Kronborg.
Foto: Arne Magnussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En Hamlet-film bliver til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En Hamlet-film bliver til
Helsingør - 07. august 2016 kl. 07:51

I sensommeren 1963 fulgte og dokumenterede Arne Magnussen optagelserne til filmen 'Hamlet at Elsinore' på Kronborg Slot. Pa Biblioteket på Kulturværftet kan man frem til 28. august se et udvalg af hans stillbilleder.

arrow Læs også: Udstilling bliver til flot magasin

Filmen er en tv-version af Shakespeares Hamlet, og er produceret af BBC i samarbejde med Danmarks Radio. Det er den eneste Hamletfilm nogensinde, hvor hele filmen er optaget på Kronborg.

Filmen er instrueret af den dengang 32-årige Phillip Saville. Rollen som Hamlet blev spillet af Christopher Plummer, Michael Caine spillede Horatio, mens Donald Sutherland og Robert Shaw spillede henholdsvis Fortinbras og Claudius. Alle fire var på det tidspunkt unge og ret ukendte skuespillere, som stod på tærsklen til deres stjernekarrierer.

Optagelserne blev gennemført på kun otte dage og var lidt af en kraftpræstation for hele holdet af skuespillere og filmfolk, som arbejdede i døgndrift.

Arne Magnussen fulgte med og fotograferede ved prøverne og mellem optagelserne. Med hans billeder blev et stykke af Helsingørs Hamlet-historie på den måde bevaret, og i dag har vi mulighed for at nyde dem her på denne udstilling.

Til udstillingen har vi udviklet et nyt udstillingssystem, der gør det muligt at opsætte billederne hvor det skal være, uden at skulle tage hensyn til, vinduer, eller vægge der der skal ryddes for at give plads til billederne. Og som det kan ses på vedhæftede fotos, er systemet alle tiders til store rum, hvor man ellers har måttet opstille skillevægge, eller hænge plader ned fra loftet.

arrow Hvem skal have Helsingør Medaljen hængt om halsen
07. september 2018 kl. 04:36 Opdateret: kl. 11:24
arrow Magnussens liv som pressefotograf
12. april 2017 kl. 08:02 Opdateret: kl. 17:26
arrow Pressefotografens udvalgte billeder
18. oktober 2016 kl. 20:46 Opdateret: kl. 11:33
Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022