20. april 2019
Færge-overfarten ved Helsingør-Helsingborg har sin helt egen historie. I mere end 1000 år har der været færgeoverfart på det smalleste sted sted på Øresund. Tegning: Anne-Marie Steen Petersen
gallery icon

Se billedserie

Færge-overfarten ved Helsingør-Helsingborg har sin helt egen historie. I mere end 1000 år har der været færgeoverfart på det smalleste sted sted på Øresund. Tegning: Anne-Marie Steen Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En 260 sider tegnet hyldest til Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 260 sider tegnet hyldest til Helsingør
Helsingør - 12. juni 2018 kl. 20:58
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forleden udkom tegneren Anne-Marie Steen Petersens bog »Helsingør tegnet«. En hyldest til Helsingør og Helsingør Kommune, den smukke egn på nordøstkanten af Danmark.

arrow Læs også: Se billederne: Anne-Maries nære univers

Anne-Marie Steen Petersen har boet næsten hele sit liv i Helsingør. De sidste 40 år i Ålsgårde sammen med sin mand, forfatteren Henning Prins. Så hun kender om nogen kommunen og dens kringelkroge.

Se det - tegn det
- Skal man for alvor se noget, bliver man nødt til at tegne det. Man ser med sin blyant, forklarer Anne- Marie, der er bladtegner og har tegnet 12 år på EkstraBladet og derefter de seneste 22 år på Politiken. Derfor er hun vant til, at det hun tegner skal være umiddelbart forståeligt - og det er det så sandelig også i den skønne bog, der kan betragtes som en billedserie om Helsingør by og Helsingør Kommune. En kærlighedserklæring til den gamle sundtoldby og det nordsjællandske landskab med de store himle, havet, der altid er til stede, skybjergene og årstidernes vekslen, farvernes forandringer, lyset og mørket.

Tegningerne er tegnet på stedet, enten fra en mælkeskammel eller fra bilens førersæde. Farverne har hun skrevet ind på skitsen, og derefter er hun gået hjem til Vingen, hvor hun bor, og farvelagt dem på computeren.

Det er moderne bileder, tegnet med moderne medier, direkte udsprunget af bladtegner-gerningen.

Egne ord
De mange tegninger er ledsaget af Anne-Marie Steen Petersens egne ord om det, hun har tænkt og oplevet i hver tegning - hvad enten det er biler, villaer og indhegninger, socialt boligbyggeri, skilte og lyskryds, jernbaneoverskæringer eller et nyt kraftvarmeværk, byens gamle kirker og gårde, færgefarten og trafikken på havet. Anne-Marie får det hele med i den fantastiske bog, som kan glæde alle os, der elsker Helsingør.

Helsingør, tegnet, udkommer på forlaget Forum Danorum. Den vejledende udsalgspris er 349 kroner. I Galleri Orange på Nordhavnsvej 2 c i kan man også se en udstilling af nogle af de mange værker fra bogen. Både disse tegninger og bogen kan købes i galleriet.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede