12. juni 2021
HF-start: 21-årige Laura Sofie og Steven på 23 år fra Helsingør har begge sat deres navn på underskriftindsamlingen, der gav dem to ugers ekstra undervisning på HF & VUC Nordsjælland. Foto: Olivia Løvenring/HF & VUC Nordsjælland
HF-start: 21-årige Laura Sofie og Steven på 23 år fra Helsingør har begge sat deres navn på underskriftindsamlingen, der gav dem to ugers ekstra undervisning på HF & VUC Nordsjælland. Foto: Olivia Løvenring/HF & VUC Nordsjælland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eleverne vil blive i skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eleverne vil blive i skolen
Helsingør - 12. maj 2021 kl. 14:18

Mere skole tak.
Det er budskabet i den underskriftsindsamling, som en gruppe HF-elever har genneført. Forleden smed en gruppe muntert larmende elever en dugfrisk underskriftindsamling på uddannelseschef Niels Holms skrivebord: Alle HF-start eleverne vil have forlænget deres kursus med to uger.

arrow Læs også: DEBAT: Inden næste spadestik

- At eleverne gerne vil have mere undervisning, det har jeg godt nok aldrig oplevet før, siger uddannelseschef Niels Holm fra HF & VUC Nordsjælland.

- Men sådan et ønske måtte da bare opfyldes. Alle de undervisere der har HF-start holdet, havde heldigvis plads i kalenderen. -Og så var ledelsen overtalt, fortæller Holm.

Eleverne er glade for at få deres ønske opfyldt.

- Vi vil ikke stoppe nu, hvor vi er kommet godt fra start, siger 21-årige Laura.

- Når de to ekstra uger er gået, holder vi sommerferie, og til august skal stort set alle fortsætte på HF. Vi stopper først, når vi får studenterhuen på, siger hun.

23-årige Steven fortæller, at eleverne i klassen er meget forskellige, men det er der bare plads til.

- Det er trygt her. Man tør godt sige noget i timerne og også spørge en ekstra gang, når der er noget, man ikke lige fanger i første hug, lyder det fra Steven.

Steven og Laura Sofie er sammen med 23-årige Gabriel fra Espergærde initiativtagere til underskriftindsamlingen. Laura og Steven bor begge i Helsingør.

HF-start er et 12 ugers kursus uden eksamen. Der undervises på HF-niveau i dansk, matematik, historie og engelsk.

HF-start er for unge, der eksempelvis har taget en 9. eller 10. klasse og har været væk fra uddannelsessystemet i et år eller mere. Det kan også være unge, der er kommet skævt ind på en gymnasial uddannelse og har brug for gode oplevelser for at få mod på en ny start, eller elever, der har brug for et fagligt løft.

arrow Første spadestik taget til HF & VUC's nye city-skole
11. maj 2021 kl. 10:00 Opdateret: kl. 10:00
arrow Asbest-fund på skole koster én million ekstra
19. januar 2021 kl. 21:06 Opdateret: kl. 14:49
arrow DEBAT: Helsingør skal være en uddannelsesby
05. januar 2021 kl. 09:27 Opdateret: kl. 09:27
Hvor langt tror du Danmark når ved EM