15. juni 2021
Ingeniørdagen foregår over hele landet, hvor elever skal få en fornemmelse for, hvordan det er at være ingeniør og opfinde nyt. Pressefoto
Ingeniørdagen foregår over hele landet, hvor elever skal få en fornemmelse for, hvordan det er at være ingeniør og opfinde nyt. Pressefoto
Foto: Thomas Howalt Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever designer smarte pakkeløsninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever designer smarte pakkeløsninger

på Skorpeskolen i Hellebæk er med til Engineering Day 2020, hvor elever i grundskoler over hele Danmark skal øve sig i at designe nye måder at transportere pakker.

Helsingør - 27. oktober 2020 kl. 07:20

Pakken er på vej! De fleste skoleelever tænker formentlig ikke meget på, hvordan alle de pakker, der bliver bestilt på nettet, egentlig når frem. Men nu får eleverne i 7. y på Skorpeskolen i Hellebæk chancen for at blive ingeniører for en dag og udtænke en løsning på, hvordan man smartest flytter en pakke fra et punkt til et andet.

Det skriver 'Engineer the future - Danmarks teknologiske alliance' i en pressemeddelelse.

Engineering Day finder sted på Skorpeskolen tirsdag d. 3. november i samme uge som andre grundskoler afvikler over hele Danmark.

Engineering Day arrangeres af Engineer the Future, der estimerer at i alt cirka 25.000 elever vil deltage. Formålet er at få flere børn og unge til at interessere sig for naturvidenskab og teknologi.

Udstyret med pap, papir, snor, træpinde og malertape skal 7.y i grupper samarbejde om at konstruere så stærkt og så energivenligt et transportmiddel som muligt. Modellen skal kunne flytte en pakke mellem to punkter med 30 centimeters afstand, vel at mærke uden at pakken bliver skubbet direkte med hånden.

Begejstring for naturfag
Forinden har eleverne udviklet idéer, undersøgt og vurderet materialernes egenskaber, konkretiseret og fundet den bedste kombination til den optimale løsning. De skal med andre ord arbejde sig igennem forskellige faser og stifter derigennem bekendtskab med ingeniørens arbejdsmetode.

- Engineering er en virkelighedsnær arbejdsmetode, som er med til at gøre naturfagene relevante for eleverne. De lærer, hvordan de i en kreativ proces selv kan være med til udvikle gode og brugbare løsninger, siger Ghita Wolf Andreasen, direktør i Engineer the Future i pressemeddelelsen.

Erfaringer fra tidligere viser, at når eleverne arbejder med engineering, styrker det motivationen for naturfagene.

- Lærerne vender tilbage til os og siger, at når eleverne får lov til at udtænke og konstruere deres egne teknologiske løsninger, så motiverer det pludselig også andre typer af elever end dem, der normalt interesserer sig for naturfagene. Det skaber begejstring, når eleverne får lov at arbejde med både hoved og hænder, siger hun.

Opgaver for alle klassetrin
Det er fjerde år i træk at Engineering Day afvikles på danske skoler, og der udvikles hvert år forskellige opgaver til forskellige klassetrin.

Mens mellemtrin og udskoling i år arbejder med transport, lyder indskolingens opgave på at bygge en musefælde, så musen bliver fanget levende. Det er første gang, de yngste elever deltager i Engineering Day, og således første gang at alle klassetrin er med.

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og VIA University College. Programmet er støttet af Villum Fonden.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?