18. juni 2021
Der er mystiske maskiner og uventede lyde, når Tromleorkester går på scenen. Foto: Presse
gallery icon

Se billedserie

Der er mystiske maskiner og uventede lyde, når Tromleorkester går på scenen. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eksperimenterende koncert for hele familien på Elværket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksperimenterende koncert for hele familien på Elværket

Fra klokken 18 fredag er der koncert med Tromleorkestret, Claus Poulsen og NoiseLiz i Musikhuset Elværket.

Helsingør - 14. oktober 2020 kl. 14:59

Musikhuset Elværket og Helsingørs eksperimentelle multimediekunst-platform inviterer stolt tre artister til at optræde fredag 16.oktober klokken 18.00.

Her kan man opleve Claus Poulsen, Danmark nye internationalt tournerende 'free-jazz noise' kunstner - Hjelte Bested Màlle's Tromleorkesteret, som er en kæmpe musikmaskine, og sidst men ikke mindst, kvintetten NoizeLiz.

Helsingørs eksperimentelle multimediekunstplatform præsenterer de nye kunstsprog og fører nye eksperimentelle verdener sammen. Helsingør har brug for en eksperimentel multimediekunstplatform, og den har haft sin plads i Musikhuset Elværket lige siden Zlatko Buric's »Blodoffer for elværket« i 1991 og frem til en klassisk Indisk koncert i oktober i år.

Elværket og Helsingørs eksperimentelle multimediekunstplatform har for eksemepel samarbejdet med den store montagemester Stephen Schwartz, der for nylig er død, men kendt i verden for sine feltoptagelser og radioredigering i realtid. Peter Ole Jørgensen, TS Høg, Zlatko Buric, TIG, Snøleoparden, Bjørn Svin, DJ Hvad, Tømrer Claus, Claus Poulsen, Daniele Ledda, Dalila Kaios, Danilo Mdc, Olsen , KGL kunstakademi, Finn Thybo Andersen, Pipaluk Supernova, Andreas Bennetzen, syv forestillinger med NY-cirkus med gruppen Det Store Rum, Kirsten Dufour, Harald Toksværd og mange flere. Den eksperimentelle platform har inspireret mange unge kunstnere i deres samarbejde med mere etablerede kunstnere i årenes løb, og endvidere skabt samarbejde med andre lokale institutioner.

Hjelte Bested Màlle alias Tromleorkeste møder op med hans kæmpe store musikmaskine som han kalder TROMLEORKESTRET kg spiller psykedelisk tøndeorgelmusik på en selvkonstrueret, mekanisk, robotform af high-tech, steampunk, ildspidydende musikmaskine.

Musikmaskinen har en robotbaseret guitar, mekanisk xylofon og trommer, en indbygget cello, mikrofoner i horn og gamle telefoner og et meget specielt percussioninstrument baseret på forstærkede fjedre. Resonansen samles op og forstærkes, og derudover fungerer hver fjeder også som en sampler, så afspilleren kan affyre enhver tænkelig lyd.

Claus Poulsen er en improviserende musiker og producer. Han har været en del af den elektroniske og eksperimentelle scene siden 1995, da han dannede støjensemblet Alarm112. Claus Poulsen er fortsat med en række projekter siden da, hvilket har udløst flere solooptrædener og gjort ham til en prioritet de sidste par år.

Navnet på hans optræden er gratis improvisation og kunstnerisk udfordring. Claus Poulsen spiller både ikke-instrumenter (forstærkede objekter, diktafon, pladespiller, bonsai-træ), instrumenter (strengeinstrumenter, keyboard, percussion) og elektronik (bærbar, pedaler, synth).

Han er en alsidig improvisator, og hans musikprojekter spænder vidt over genrer som ambience (solo), noise, free jazz (Blind Man's Band) og lo-fi (Star Turbine).

Noize LiZ er en internationalt anerkendt performancekunstner som for nyligt startede en forskningssti i lyd og rum. Det skaber ikke musik, men genererer tilfældige lyde. Hvad sker der, når en billedkunstner skaber tilfældige lyde? Alt kan være behageligt og lytbart eller frastødende og uoverensstemmende: det afhænger af sagen. At skabe rum, flytte fysisk rum og skabe lyden som et konkret objekt. Kvintetten Noizeliz, udgøres i dette tilfælde af Claus Poulsen, Elisabetta Saiu, H Larsen, Henrik Jelstrup

Tag dine børn med på Elværket, så de kan opleve at musik ikke kun kan være noget der spilles fra dyre instrumenter, eller den lyd der kommer fra X-Factor, skriver arrangørerne

Der er the, kaffe, saftevand til børn og øl til de voksne. Dørene åbner kl 18 og slutter kl 21:45.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?