24. september 2021
Snedkerparret Mette Bentzen og Lasse Kristensen står bag Egeværk. Nu får de prisen som årets kunsthåndværker ved Design Awards 2020. Foto: Allan Nørregaard
Snedkerparret Mette Bentzen og Lasse Kristensen står bag Egeværk. Nu får de prisen som årets kunsthåndværker ved Design Awards 2020. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Egeværk tager endnu en flot pris hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egeværk tager endnu en flot pris hjem
Helsingør - 04. september 2020 kl. 13:30
Af Dorte Møller Rasmussen

Mette Bentzen og Lasse Kristensen, snedkerparret bag Egeværk, er kåret som årets kunsthåndværker ved Design Awards 2020.

Sidste år løb de med den ærefulde titel »Snedkerprisen«, tirsdag aften blev der drysset endnu mere stjernestøv ud over snedkerparret Mette Bentzen og Lasse Kristensen, da de modtog prisen som årets kunsthåndværker ved Design Awards 2020.

arrow Læs også: Nyskabelse på hovedstrøget: Egeværk åbner signatur-butik

Parret, som for et halvt års tid siden flyttede fra Hundested Havn for at åbne værksted på Industrivej 12 i Helsingør, blev kåret af et panel på syv dommere.

I dommer-begrundelsen hedder det blandt andet:

"Man må tage hatten af for den kompromisløshed, som ligger bag Egeværks arbejde. Snedker-parret Mette Bentzen og Lasse Kristensen langtidskoger træ og nørder med høvl, ild, slibepapir og knofedt i deres bestræbelser på at finde ind til træets inderste væsen. De eksperimenterer helt vildt, og deres arbejde er noget af det mest visionære, der er set i mange år.

Resultatet af deres anstrengelser er intet mindre end kunstværker med internationalt format og snedkermøbler af fineste karat. Desuden rammer deres arbejde plet i tiden, hvor vi på den ene side søger ud i naturen og genfinder kærligheden til træet og dets endeløse muligheder og på den anden side søger fantasifulde og fabulerende universer, som vi kan søge væk i, når vores virkelighed med klimaforandringer og COVID-19 bliver for meget."

Egeværk har netop holdt et open studio-projekt ISSOMMER, hvor man kunne følge tilblivelsen af en af deres spektakulære is-hylder, som nu udstilles i Galleri Montana i Bredgade 10 i København.

arrow Ny stor hæder til Egeværk:- Uden håndværk, ingen fornyelse
28. februar 2021 kl. 04:34 Opdateret: kl. 16:46
arrow Følg en offentlig nedsmeltning
07. august 2020 kl. 11:19 Opdateret: kl. 11:19
Stemmer du til kommunalvalget i år?