14. juni 2021
Drengen på billedet er en af de mange børn, der blev sendt til fotografen i matrostøj. Matrostøjet blev også brugt på danseskolen til konfirmationen og som uniform på kostskoler etc. Moden stammer helt tilbage fra midten af 1800 tallet. 

Foto: Museet for Søfart
Drengen på billedet er en af de mange børn, der blev sendt til fotografen i matrostøj. Matrostøjet blev også brugt på danseskolen til konfirmationen og som uniform på kostskoler etc. Moden stammer helt tilbage fra midten af 1800 tallet. Foto: Museet for Søfart
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterlyser billeder af børn i matrostøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterlyser billeder af børn i matrostøj
Helsingør - 28. april 2021 kl. 12:58

M/S Museet for Søfart er på jagt efter fotos af børn i matrostøj. Fotografier af de mange mere eller mindre artige børn, der blev sendt til portrætfotografen eller på danseskole iført matrostøj. De fotos fortjener at blive set, og M/S Museet for Søfart vil gerne vise dem frem. Både på sociale medier og i en miniudstilling i forbindelse med museets særudstilling "OCEANISTA - Havet & moden gennem 100 år". Udstillingen viser hvordan moden har været inspireret af søfarten, og det er matrostøj til børn et godt eksempel på.

arrow Læs også: Genåbner museum med ambitiøs modeudstilling

"Matrostøjet til børn er en maritim mode, som mange danskere har et personligt forhold til. Mange har fotografier af ældre familiemedlemmer i matrostøj siddende i familiens fotoalbums eller også har vi selv været hos fotografen eller på danseskole i matrostøj. Den maritime børnemode stammer tilbage fra midten af 1800-tallet, men har vist sig at være så langtidsholdbar, at vi også kender den i dag. Det siger noget om, hvor populær sømanden som figur har været, siger formidlingschef Marie Ørstedholm, M/S Museet for Søfart.

Det var den britiske kongefamilies prins Edward der satte moden i gang. Han blev i midten af 1800-tallet portrætteret i en børneudgave af den uniform, som søfolkene på kongeskibet brugte. Billedet spredte sig udover landets grænser, og dannede den børnemode, der varede i mere end 150 år.

Har du fotos af børn i matrostøj, som du vil dele med M/S Museet for Søfart skal du tage et mobilfoto af fotografiet, dele det på din egen profil på Instagram eller Facebook med hashtagget #bettematros eller send det direkte til museet på: sarah@mfs.dk

arrow Ny udstillingschef på Søfartsmuseet
30. marts 2021 kl. 20:02 Opdateret: kl. 15:41
arrow Historiske skibe skal fylde havnen
12. februar 2021 kl. 04:12 Opdateret: kl. 15:09
arrow Millionstøtte til M/S Museet for Søfart
25. januar 2021 kl. 12:30 Opdateret: kl. 11:40
Hvor langt tror du Danmark når ved EM