27. oktober 2020
Da det var muligt at møde op til coronatest uden en tidsbestilling var der flere hundrede meter lange køer. Billedet her er fra den 15. september, som var sidste testdag inden tidsbestilling blev indført.

Foto: Christopher Valeur
Da det var muligt at møde op til coronatest uden en tidsbestilling var der flere hundrede meter lange køer. Billedet her er fra den 15. september, som var sidste testdag inden tidsbestilling blev indført. Foto: Christopher Valeur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter fald i smitte: Coronasmitten stiger igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter fald i smitte: Coronasmitten stiger igen

Der var i løbet af weekenden positive nyheder, da antallet af nye smittede med corona var faldende, men de nyeste tal afslører en ny stigning af smitte.

Helsingør - 29. september 2020 kl. 16:05
Af Christopher Valeur

Antallet af nye smittede med corona i kommunen har siden torsdag i sidste uge været nedadgående. Det kom til udtryk mandag, hvor antallet af nye coronatilfælde i løbet af den forgangne uge var nede på 21. Det er det laveste tal siden mandag i sidste uge, men nu stiger det på ny. Tallene fra Statens Serum Institut, der blev offentliggjort tirsdag, kunne afsløre, at der har været 24 nye smittede i kommunen i løbet af den seneste uge, hvilket bringer det samlede antal smittede i kommunen op på 371 siden den 27. januar.

Det øgede antal smittede i kommunen betyder også, at incidenstallet endnu en gang stiger. Hvor tallet mandag lå på 35, ligger det nu på 38. Incidenstallet betyder antallet af smittetilfælde pr. 100.000 borgere.

Da der bor omkring 63.000 borgere i kommunen, så ganges tallet altså en smule op. Stigningen af smittetilfælde betyder at Helsingør Kommune fortsat er at finde på listen over kommuner med incidenstal på over 20, som der holdes ekstra godt øje med.

Det er stadig muligt at blive testet for corona ved spor 13 på Helsingør station hver tirsdag og torsdag fra klokken 10-15.45. Det kræver nu tidsbestilling, efter man tidligere bare kunne møde op. Det medførte dengang flere hundrede meter lange køer på stationen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?