15. august 2020
Bogen er i stort format, og er på 312 sider.
gallery icon

Se billedserie

Bogen er i stort format, og er på 312 sider.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drømme om blå kupler på Galleri Orange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drømme om blå kupler på Galleri Orange
Helsingør - 19. november 2019 kl. 20:46
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Galleri Orange på Nordhavnen viser fra 21. til 23. november designer Ole Søndergaards akvareller og foto fra ny bog om islamisk arkitektur og udsmykning.

Det er årtiers fascination af islamisk kultur, arkitektur og udsmykning, som er samlet i en ny bog af den prisbelønnede grafiske designer Ole Søndergaard. Den nye og rigt illustrerede bog »Drømmen om de blå kupler« er udkommet på forlaget Trykværket.

Ole Søndergaard (født1937), der driver tegnestue fra Sct. Anna Gade, stiftede for første gang for alvor bekendtskab med emnet på en studietur til Istanbul i i 1962 med Kunstakademiets Arkitektskole. Og ved siden af designerens mange andre aktiviteter fortsatte interessen, og har ført til talrige rejser i blandt andet Tyrkiet, Iran og Uzbekistan, hvor bygninger og udsmykninger kom til verden i Det Osmanniske Rige og Persien, og ruten er ofte som i bogen gået langs den gamle silkevej.

Bogen beskæftiger sig både med selve arkitekturen, men i ligeså høj grad med de mange detaljer i særligt moskeernes flise- og keramikudsmykninger. Alt sammen bygningsmærker, som er blevet til i den islamiske kulturs storhedstid.

I en kort periode er der nu mulighed for at se et omfattende udvalg af bogens akvareller på Gallerie Orange, hvoraf Søndergaard allerede tegnede de første i 1962, samt selvfølgelig også et udvalg af fotografierne.

Der er fernisering på den kun tre dage lange udstilling fra klokken 16. til 18 torsdag i galleriet, fredag kan man se udstillingen fra klokken 10 til 17 og lørdag fra klokken 10 til 14. Galleriet ligger på Nordhavnsvej 2c, 1 sal,

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?