4. juni 2020
I Troels Kløvedals skatkammer kan man se mange af de skønne rarieteter, han hjembragte fra sine talrige rejser.Foto: Allan Nørregaard
I Troels Kløvedals skatkammer kan man se mange af de skønne rarieteter, han hjembragte fra sine talrige rejser.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drøm med Troels Kløvedal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drøm med Troels Kløvedal
Helsingør - 11. oktober 2019 kl. 07:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det hele begyndte i Helsingør. Det var her Troels Kløvedal drømte om at blive søfarer og eventyrer. I tørdokken, hvor M/S Museet for Søfart i dag ligger, havde Kløvedal sin læreplads som skibs-elektriker, her så kan de store skibe passere i Øresund, og her besluttede han sig for, at han ville ud og sejle.

arrow Læs også: Vandretur i Kløvedals fodspor

M/S Museet for Søfart har netop åbnet en stor, spektakulær og spændende udstilling om Frihedens værksted - Kløvedal & livet på Nordkaperen. Og i efterårsferien kan man alle dage mellem klokken 11 og 17 opleve Troels Kløvedal, sådan som vi husker ham.

Selvom Kløvedal ikke selv er her mere, så inspirerer han os stadig til at turde drømme, til at smide trygheden overbord, de faste stillinger og skrue helt ned for "onlineheden".

Det er præcis formålet, og det kan man opleve i "Frihedens Værksted".

Udstillingen er langt fra kun for de søfarts-interesserede, den er nemlig også til for børnefamilierne, unge og gamle. Her kan man komme og lade sig inspirere til at tage på eventyr, måske helt bogstaveligt rykke teltpælene op, pakke børnene og tandbørsterne og tage ud og opleve verden - enten resten af livet, et år, en uge, i drømmene eller bare den eftermiddag, til dokken i søfartsbyen Helsingør.

Publikum får et sjældent indblik i detaljen og det store udsyn, der formede Kløvedal, i alt fra Kløvedals første sekstant, som var uvurderlig for at kunne sejle Nordkaperen før Gps'en til tre helt nye værker, skabt af kunstneren Hans Krull, der portrætterer Kløvedal som barn, ung og gammel. Undervejs genser man film- og TV klip, hvor Troels Kløvedal selv fortæller om de ting og de rejser, der har formet ham som menneske.

På museet kan man også lege sig gennem Drømmeskibet.

arrow Troels Kløvedal er tilbage, hvor hele eventyret begyndte
09. oktober 2019 kl. 13:33 Opdateret: kl. 13:33
arrow Ny udstilling: Se billederne af Troels Kløvedals fantastiske liv
18. september 2019 kl. 05:30 Opdateret: kl. 15:49
arrow Kløvedal mellem havet og litteraturen
01. september 2019 kl. 07:11 Opdateret: kl. 10:43
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?