11. december 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dioxin og åbenhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dioxin og åbenhed
Helsingør - 22. juli 2019 kl. 14:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debathelsingoer:
Af Steffen Agger

Forbrugerrepræsentant i Forsyning Helsingør Vand A/S og Spildevand A/ S

Sagen om de syv overskridelser af grænseværdierne for dioxinindhold i røggasserne fra Norfors (tidl. Nordforbrænding) siden 2014 har medført en del debat i vores nabokommuner.

Da Helsingør Kommune er medejer af Norfors, bl.a. via krydsejerskaber Forsyning Helsingør og Norfors imellem, er der god grund til at tage denne debat ind over kommunegrænsen til Helsingør.

En kontorchef fra Miljøstyrelsen påpeger at grænseværdierne for dioxin fra forbrændingsanlæg er sat meget lavt, men siger i samme moment, at dioxiner ophober sig i vores fødevarer, herunder særligt i fede fisk, så der er god grund til at grænseværdierne er skærpet de senere år.

Af dagspressen (Fr. Borg Amts Avis 18/7 2019) fremgår det, at bestyrelsen for Norfors har bedt om en redegørelse for den seneste overskridelse, men det fremstår uklart, om bestyrelsen har været orienteret om de foregående 6 overskridelser siden 2014.

Sagen giver anledning til en principiel debat om åbenhed omkring beslutningsprocesserne i Norfors, herunder fremlæggelse af bestyrelsesreferaterne fra Norfors bestyrelsesmøder.

Debatten er bl.a. rejst af byrådsmedlemmer i Fredensborg Kommune og af en forbrugerrepræsentant fra Fredensborg Forsyning, som foreslår at bestyrelsesreferater fra 2014 og fremefter lægges på Norfors hjemmeside, og at det bliver politikken fremover.

Dette forslag kan jeg som forbrugerrepræsentant i Forsyning Helsingør (Vand og Spildevand A/S) kun støtte op om, med en opfordring til Helsingør Kommunes bestyrelsesrepræsentant (Borgmesteren) om at tage forslaget med til næstkommende bestyrelsesmøde.

grafik køb billede