19. marts 2019
Den ægte Tårnborg står stadig i Helsingør på hjørnet af Sct. Anna Gade og Kronborgvej. Kopien i Den Gamle By i Aarhus er et trækplaster. Foto: Presse
gallery icon

Se billedserie

Den ægte Tårnborg står stadig i Helsingør på hjørnet af Sct. Anna Gade og Kronborgvej. Kopien i Den Gamle By i Aarhus er et trækplaster. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det skal der til for at komme gratis i Den Gamle By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal der til for at komme gratis i Den Gamle By
Helsingør - 19. juni 2018 kl. 14:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tårnborg er en nøjagtig kopi af den ejendom, der ligger i Helsingør. Den bringer museumsgæsterne mindelser om 1970’erne.

Den Gamle By i Aarhus åbnede for fem år siden en stor hjørneejendom, Tårnborg, der er en kopi af ejendommen af samme navn på hjørnet af Sct. Anna Gade og Kongensgade. For at markere jubilæet, har museet besluttet, at folk fra Helsingør i uge 26 - altså fra mandag den 25. juni til og med søndag den 1. juli - får fri entré til museet. Betingelsen er, at gratisterne kan bevise, at de kommer fra postnummer 3000.

- Danskerne vil gerne spejle sig i deres egen historie. Siden åbningen af hjørnehuset Tårnborg i 1974-kvarteret ,er besøgstallet i Den Gamle By vokset markant.

Bykvarter anno 1974
Den 20. juni for fem år siden kunne Den Gamle By åbne dørene til et helt bykvarter fra 1974 i en størrelse, som ikke før er set på noget museum i hele verden.

Det var daværende kulturminister Marianne Jelved og Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla fra A.P. Møller Fonden, der indviede hjørnehuset Tårnborg i tre etager med knap 800 kvadratmeter 1974-miljø, fortæller Den GAnmle By i en pressemeddelelse.

Sammen med endnu flere lejligheder, værksteder, butikker og gader med skilte og facadeautomater kom Tårnborg til at udgøre en slags mini-Danmark fra dengang.

Projektet er museets største enkeltprojekt nogensinde. A. P. Møller Fonden har støttet projektet med 161 mio. kr.

Fede tider
- Det var fede tider!

Ordene kommer fra to midaldrende ægtepar, der har besøgt bykvarteret fra 1974. Reaktionen lød, efter at de havde siddet på et værelse i Tårnborgs kollektiv og lyttet alle pladerne igennem.

Siden åbningen i 2013 har godt 2.5 mio. mennesker besøgt Den Gamle By, og mange har haft lignende oplevelser. Teenagerne har undret sig over, hvordan en telefon med drejeskive fungerer. Deres forældre har glædet sig over gensynet med sort/hvid-fjernsynet, ølkasse-reolerne og den store tekande af stentøj.

Bedsteforældrene husker natkjolerne af kunststof og lugten af olie og benzin i knallertværkstedet. Og så fortæller de løs fra deres liv til både børn og børnebørn.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede