22. oktober 2019
Danmarks Tekniske Museum inspirerer elever fra Vallekilde Højskole og Textilskolen. Foto: Mathias Ambus
Danmarks Tekniske Museum inspirerer elever fra Vallekilde Højskole og Textilskolen. Foto: Mathias Ambus
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Design-elever fortolker FN's verdensmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Design-elever fortolker FN's verdensmål
Helsingør - 05. december 2018 kl. 15:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmarks Tekniske Museum lægger hus til, når 40 elever fra Vallekilde Højskole og Textilskolen arbejder med at genfortolke flere hundrede års opfindelser på museet ind i en global bæredygtigheds-dagsorden.

Genstandene på Danmarks Tekniske Museum fortæller historien om opfindsomhed gennem tiderne. Det er en historie, der rummer perspektiver om opfinderens iderigdom, brugen af nye materialer og pejling efter skiftende samfundsdagsordener.

Nyt samarbejde
Opfinderens, udviklerens, eller designerens proces har ikke ændret sig radikalt gennem tiden, det viser samarbejdet med designlinjerne på Vallekilde Højskole og Textilskolen. Her genkender man på mange måder processen omkring tilblivelsen af design i de genstande, som Danmarks Tekniske Museum huser:

- Vi glæder os over samarbejdet med Danmarks Tekniske Museum. Som designere er vi trænet i den disciplin det er, at skabe et nyt produkt, eller en ny service, og når vi giver den arbejdsmetode videre til vores elever, er det en stor hjælp at kunne vise, at alle de genstande der står på museet, hver især siger noget om, at der til hver en tid er folk, der har kæmpet for at realisere deres ideer, og de har udviklet, testet og videreudviklet for at nå i mål, siger designer og underviser, Mathias Stilling Ambus fra Vallekilde Højskole.

Bæredygtigt
Samtidig er designerne ganske bevidste om, at vores del af verden ikke har brug for mange flere plastikdimser til en 20'er, og derfor bliver de studerende udfordret til, på seks uger, at skabe en fortolkning af FN's 17 Verdensmål for en Bæredygtig Udvikling:

- Det er vigtigt, at vi uddanner fremtidens designere, og i det hele taget folk der skaber nyt, til at have stor respekt for det ressourcetræk der er på verden, forklarer Julie Henriksen, underviser på Textilskolen.

Elevernes udstilling vil kunne ses fra den 6. december til og med den 3. marts 2019.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede