24. oktober 2021
Mercandia VIII er den ældste færge i ForSeas flåde, og bruges mest til transport af lastbiler, men også som reservefærge for person- og personbilstrafikken. Foto: Andreas Norrie
Mercandia VIII er den ældste færge i ForSeas flåde, og bruges mest til transport af lastbiler, men også som reservefærge for person- og personbilstrafikken. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor kan man se stor færge på Kongekajen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor kan man se stor færge på Kongekajen

Rederiet ForsSeas Mercandia VIII lægger til ved Kongekajen frem 1. november. Det sker som led opgradering af batterikapaciteten på Tycho Brahe.

Helsingør - 28. september 2021 kl. 14:47

ForSea-færgen Mercandia VIII vil i den kommende tid holde til ved Kongekajen i Helsingør Havn, når den ikke sejler mellem Helsingør og Helsingborg. Rederiet ForSea er nemlig ved at opgradere færgen Tyco Brahes batterikapacitet fra 4.160 kWh til 6.400 kWh, og derfor er ForSea nødt til at erstatte Tyco Brahe med Mercandia VIII på færgeoverfarten indtil den 1. november i år.

I forbindelse med Mercandia VIII's ophold på Kongekajen opsættes sikkerhedshegn - ISPS-hegn - på Kongekajen, ligesom det er aftalt, at færgen Mercandia VIII vil koble sig på landstrømmen, når færgen ligger oplagt ved Kongekajen, oplyser kommunalt ejede Helsingør Havn i en pressemeddelelse.

Helsingør Havn er godt tilfreds med det gode samarbejdet med ForSea, der igennem en del år har arbejdet fokuseret på at få nedbragt sin CO2 udledning.

- Som altid har vi et rigtig godt samarbejde med ForSea, der som bekendt har arbejdet med at reducere rederiets CO2-udledning siden 2018, hvor færgerne Aurora og Tycho Brahe overgik til el-drift. Vi er som havn meget stolt over at kunne hjælpe vores grønne samarbejdspartner ForSea med vores fælles udfordring med at reducere CO2 og omlægge vores hverdag på havnen til en mere bæredygtig drift, siger havnechef Jesper Schrøder.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?