20. april 2019
Knejpefolkene Frederik Müller, Hold An, Tina Jørgensen, Borgerkroen, Heid Koch, Københavneren, Tina Standhart, Holger Danske og Kim Hansen, Café Pernille/Sundbusserne, går snart på gaden for at få erhvervsliv og borgere til at støtte årets Knejpe Festival.  Foto: Andreas Norrie
Knejpefolkene Frederik Müller, Hold An, Tina Jørgensen, Borgerkroen, Heid Koch, Københavneren, Tina Standhart, Holger Danske og Kim Hansen, Café Pernille/Sundbusserne, går snart på gaden for at få erhvervsliv og borgere til at støtte årets Knejpe Festival. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De står sammen om årets Knejpe Festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De står sammen om årets Knejpe Festival
Helsingør - 07. marts 2018 kl. 04:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I år står Knejpe Festivals spillesteder selv for at få økonomien til at spille. Forleden startede den fælles fundraising.

Når årets Knejpe Festival løber af stabelen for 8. gang til oktober med masser af levende musik med inspiration fra de syv have på byens klassiske beværtninger, så er det ejerne af de deltagende værtshuse, der har det fulde ansvar for både økonomi og program.

arrow Læs også: Sømandsforklaringer og saftige fortællinger

Det sker efter, at Kulturværftet ikke længere er hovedarrangør, og at kommunen har valgt at har fjerne tilskuddet, og overladt ansvaret til spillestederne.

- Vi vil ikke undvære Knejpe Festival. Det er en stor oplevelse hvert år, og betyder også nye gæster, siger Heidi Koch, som er indhaver af værtshuset Københavneren.

De andre deltagende steder er Holger Danske, Borgerkroen, Café Valdemar, Hold An, Axelhus Bodega og Café Pernilles i Sundbussernes terminalbygning. Derudover er også Toldkammeret med som spillested. Traditionen tro bydes der på fire koncerter pr. spillested fra klokken 20 til 24.

Musikprogrammet er allerede godt på vej, men det kræver alt sammen, at hele byen bakker op om arrangementet - det gælder både forretninger, erhvervsliv og borgere.

- Vi skal snart ud til byens forretninger, for at spørge om støtte. Alle beløb modtages. For vi mener jo også, at festivalen skaber liv og omsætning i resten af byen. Folk tager ud og spiser først, og nogle tager måske en overnatning på et hotel, og går ud og shopper, siger Tina Standhardt fra Holger Danske .

Nyt liv til »knejperne«
For byens klassiske værtshuse har festivalen også været en måde at tiltrække et nyt publikum, og derved også holde liv et miljø, som er truet i mange byer.

- Vi er jo lidt en uddøende race, siger Heidi fra Københavneren.

- Festivalen har været med til at få os tænke nyt, og det har også skabt et bedre samarbejde mellem os værtshusejere, siger Tina Jørgensen, der er indehaver af Borgerkroen.

Og ligesom sidste de sidste syv festivaler, så bliver der også til oktober tale om en festival med fri entré overalt.

Interesserede virksomheder kan henvende sig til de de deltagende værtshuse. Også private kan støtte festivalen med et valgfrit beløb via mobilepay. Hvis det hele skal gå efter planen, så kræver det i omegnen af 125.000 kroner at arrangere festivalen.

arrow Skummende øl og sømands-musik på Knejpefestivalen
03. oktober 2018 kl. 14:23 Opdateret: kl. 14:23
arrow Programmet er klar til Knejpefestivalen
12. september 2018 kl. 03:39 Opdateret: kl. 15:34

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede