6. december 2020
Forseas tre passagerfærger, Hamlet, Tycho Brahe og Aurora, vil fortsat sejle efter planen mellem Helsingør og Øresund på trods af, at Danmark er lukket ned, og der er taget flere forholdsregler i andre offentlige transportmidler.
Forseas tre passagerfærger, Hamlet, Tycho Brahe og Aurora, vil fortsat sejle efter planen mellem Helsingør og Øresund på trods af, at Danmark er lukket ned, og der er taget flere forholdsregler i andre offentlige transportmidler.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmark er lukket, men færgerne sejler stadig til Helsingborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark er lukket, men færgerne sejler stadig til Helsingborg

ForSea, som sejler mellem Helsingør og Helsingborg, oplyser, at de fortsat sejler planmæssigt over Øresund.

Helsingør - 12. marts 2020 kl. 11:30
Af Simon Wincentz Heim

Selvom Danmark nu er lukket ned i et historisk indgreb for at inddæmme coronakrisen, og danskere er blevet opfordret til at undgå transport, så sejler færgerne mellem Helsingør og Helsingborg stadigvæk - og det bliver de ved med. Det fortæller administrerende direktør i ForSea, Jens Ole Hansen.

Selvom myndighederne har opfordret befolkningen til ikke at tage offentlig transport i myldretiden, og DSB har indført krav om pladsbillet på flere strækninger, så kommer man ikke til at møde de samme tiltag hos ForSeas færger i Øresund.

- Vi har ingen nærmere forholdsregler i forhold til passagerer. Vi kan ikke lade dem vente i terminalen, vi er nødt til at holde et godt flow i afgangene. Derudover er vores færger store, de har plads til 1000 passagerer, men her i marts måned er der normalt 100 til 300 passagerer med på hver afgang, siger direktøren.

Derfor er det ikke sandsynligt, at der bliver trængt med plads på færgerne, som ville kunne udgøre en smitterisiko.

Jens Ole Hansen fortæller, at færgerne sejler planmæssigt, og at de ikke har planer om at indstille sejladsen. I dag er der dog en del uregelmæssighed i afgangene, men det skyldes orkanen, der har ramt Danmark.

Men ForSea har dog i et godt stykke taget deres forholdsregler overfor medarbejderne, og de vil løbende følge myndighedernes anbefalinger.

- Vi reagerer selvfølgelig som alle andre virksomheder, hvor vi overvejer, hvordan vi bedst kan lade vores medarbejdere arbejde hjemmefra, men nu betjener vi jo en vigtig del af den danske infrastruktur i kraft af, at vi sejler færgerne på havet, siger direktøren og fortsætter:

- Vi har i længere tid end myndigheder faktisk haft vores forholdsregler overfor medarbejdere, der har været i udlandet, hvor de alle er blevet bedt om at blive hjemme i to uger, når de kom hjem. Men vi har heldigvis ikke oplevet nogen smittede.

ForSea har tre færger, der sejler mellem Helsingør og Helsingborg, og de har cirka 60 afgange i døgnet.

arrow Læs også: Sidste: Massefyring på kendt færgerute
arrow ForSea Ferries udnævner ny administrerende direktør
14. maj 2020 kl. 10:01 Opdateret: kl. 10:01
arrow Grænselukning: Så mange er blevet afvist ved færgerne
04. april 2020 kl. 09:54 Opdateret: kl. 09:54
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?