20. juni 2021
Strand- og Badehotel Marienlyst udvidede for to år siden med en seks etagers værelsesfløj. Nu vil hotellet gerne udvide med yderligere 6.500 kvadratmeter. Foto: Allan Nørregaard
Strand- og Badehotel Marienlyst udvidede for to år siden med en seks etagers værelsesfløj. Nu vil hotellet gerne udvide med yderligere 6.500 kvadratmeter. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DN protesterer mod gigantisk hotel-udvidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DN protesterer mod gigantisk hotel-udvidelse
Helsingør - 08. februar 2018 kl. 03:56
Af Dorte Møller Rasmussen

En udvidelse af hotelkomplekset med 6.500 kvadratmeter bliver alt for massivt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det bliver ikke med Danmarks Naturfredningsforenings gode vilje, hvis Strand- og Badehotel Marienlyst i Helsingør får lov til at udbygge hotellet med 6.500 kvadratmeter fordelt på fem blokke. Det fremgår af den indsigelse til Lokalplanforslag 1.168 og Kommuneplan 37, som lokalforeningen har indsendt til Helsingør Kommune.

arrow Læs også: Byråd sagde endeligt ja til ny stor udvidelse af strandhotel

Blandt andet hæfter foreningen sig ved, at bebyggelsesgraden ikke fremgår af lokalplanforslaget, men Danmarks Naturfredningsforening vurderer, at grunden som Hotel Marienlyst ligger på er overudnyttet, og derfor kan den ikke bære mere byggeri.

Grænsen er nået
- De mange tilbygninger og knopskydninger som igennem mange årtier er foregået på hotel Marienlyst, har været af ringe arkitektonisk værdi og har på ingen måde bidraget til en forskønnelse af området. Den omstændighed, at der til 6.500 kvadratmeter nybyggeri kun er muligt at fremskaffe 49 parkeringspladser, bekræfter, at området allerede i dag har nået grænsen for, hvor meget der bør bygges i det kystnære landskab. Lokalplanforslaget bekræfter også, at det ikke er muligt at anlægge udendørs opholdsarealer på grunden. Eventuelle friarealer vil være henvist til området mellem hotellets havside og den offentlige sti, der er anlagt langs stranden. DN finder det helt uacceptabelt at blok B påregnes opført i fire etager direkte ud til den offentlige badestrand, skriver formanden for DN, Helle Øelund i indsigelsen.

Danmarks Naturfredningsforening finder det endvidere heller ikke rimeligt, at Helsingør Kommune fremlægger en lokalplan, der muliggør salg af (hotel)-lejligheder med en uhørt tæt beliggenhed tæt op ad Øresunds Kyst, og som er med til at bringe bebyggelsesgraden så højt op, så den ikke engang er nævnt i lokalplanen.

Seks etagers fløj
Ifølge lokalplanforslaget ønsker Strand og Badehotel Marienlyst at opføre en ny værelsesfløj på seks etager - ligesom den, der blev indviet ved årsskiftet 2016. Desuden skal der opføres bygninger, der betagnes som hul-udfyldninger, terrasser m.v. I følge planen skal en del af lejlighederne i den store bygning kunne frastykkes til individuelt salg - eksempelvis udlandsdanskere eller andre folk, der ikke bor i Danmark.

En anden fløj på 1000 kvadratmeter fordelt på fire etager skal ligge sydligst i anlægget og ud til den offentlige badestrand ved Grønnehave. Det vil ifølge DN's vurdering forringe udsigten til den karakteristiske fossile kystskrænt endnu mere end i dag.

For få p-pladser
Naturfredningsforeningen undrer sig desuden over, at der til nybyggeriet på 6.500 kvadratmeter kun anlægges 47 nye parkeringspladsen, så det samlede antal bliver på 297

- Det er helt utilstrækkeligt til et hotel og konferencecenter af den planlagte størrelse. Men vi må samtidig konstatere, at det ikke er muligt at indpasse flere pladser på den over-udnyttede grund, med mindre friarealerne mod Øresund også inddrages til parkering, skriver Helle Øelund, DN.

Lokalplanforslaget for en udvidelse af Marienlyst er blevet udskudt i forhold til den oprindelige plan, og det skyldes hotellets ønske om at kunne udstykke nogle af værelserne som hotellejligheder eller ferielejligheder, som især er populære hos børnefamilier.

Og der blev også rejst tvivl om, hvorvidt disse lejligheder senere vil blive udstykket til ejerlejligheder.

Endelig blev der under byrådets behandling af sagen sået tvivl om den to etagers overbygning på det netop udnyttede wellnes-område.

- De to etager bliver for massive ud mod stranden, lød det dengang.

Nu skal indsigelserne til lokalplanforslaget behandles administrativt inden By- Plan- og Klimaudvalget og senere Økonomiudvalget og Byrådet skal tage stilling til indsigelserne og ansøgningerne. dorte

arrow Politikere sagde ja til ny stor hoteludvidelse
08. marts 2018 kl. 04:28 Opdateret: kl. 13:05
arrow Se ALLE billederne: I kurbad med kig til Kronborg
09. februar 2018 kl. 10:49 Opdateret: kl. 10:51
arrow Byråd siger god for ferielejligheder på Hotel Marienlyst
27. september 2017 kl. 19:29 Opdateret: kl. 10:33
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?