6. august 2021
Det er ikke første gang, at Marlene Harpsøe(DF) har foreslået,at Integrationsrådet skal nedlægges. I aftes fik hun dog konservativ støtte. Foto: Helsingør Kommune
gallery icon

Se billedserie

Det er ikke første gang, at Marlene Harpsøe(DF) har foreslået,at Integrationsrådet skal nedlægges. I aftes fik hun dog konservativ støtte. Foto: Helsingør Kommune
Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF - Vi tror ikke Integrationsrådet ved noget særlig om integration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

DF - Vi tror ikke Integrationsrådet ved noget særlig om integration
Helsingør - 01. december 2020 kl. 03:26
Af Andreas Norrie

Social- og Beskæftigelsesudvalgets formand Marlene Harpsøe(DF) lagde på Byrådets mandag aften ikke skjul på, at hun ikke mener, at Integrationsrådet, som i Helsingør har eksisteret i langt over 10 år, gør nogen større nytte.

arrow Læs også: DEBAT: Støtter formanden for Integrationsrådet at det nedlægges

Og derfor er det ifølge hende ganske oplagt at finde en sum penge på 149.000 kroner på en nedlæggelse. Et beløb, som Social- og Beskæftigelsesudvalget skulle finde som led i den årlige såkaldte strategiske omstilling, hvor et beløb skal findes på udvalgets område for at finansiere nye initiativer.

- Jeg tror ærlig talt ikke Integrationsrådet ved noget særligt om integration. Det er altså ikke dem, som har fået vores flygtninge og indvandrere i job.. Derudover mener vi også, at integration er ens eget ansvar, sagde Marlene Harpsøe, og argumenterede også for, at det alternativ, som forvaltningen havde stillet op handlede om besparelser på kommunale løntilskudsstillinger. I øvrigt giver en nedlæggelse en besparelse på mellem 175.000 og 182.000 kroner.

Har brug for råd

Silas Drejer(S) understregede under debatten, at det var helt urimeligt at lukke et råd midt i en periode. Samtidig understregede han, at Socialdemokratiet under ingen omstændigheder ville finde det nødvendige beløb på løntilskudsjobbene.

- Det er i øvrigt et helt forkert tidspunkt at tale om lukning af Integrationsrådet. Vi taler om problemer med parallelsamfund og social kontrol, sagde Silas Drejer.

Konservative var det eneste parti, som forud for byrådsmødet havde meddelt, at man støttede forslaget fra DF.

- Hvordan kan jeg støtte forslaget, når jeg selv sidder i udvalget? Jeg mener ikke, at udvalget laver noget, som ikke kan løses andre steder, og oplever mest vi deler penge ud til enkeltarrangementer. Og vi konservative havde tidligere foreslået en model, hvor rådet skulle være en mere foreningspræget organisation, sagde hun.

V: Ikke ordentligt

Mette Lene jensen(V) havde ikke noget principielt mod at se på, hvorvidt kommunen skal have et integrationsråd. Men timingen var ikke passende.

- Jeg synes faktisk ikke, at det er ordentligt, at man går ind og siger, at der ikke er brug for et råd eller udvalg, hvor folk er valgt for en fireårig periode, sagde hun.

SF's Bente Borg Donkin kunne heller ikke støtte end nedlæggelse af rådet, og undrede sig over, at sagen blev gjort til et valg mellem integrationsråd og løntilskudsjob.

- Det er helt normalt praksis, at vi sender forvaltningen tilbage for at finde nye steder at spare, sagde hun.

Hvad er K's rigtige forklaring?

Lokaldemokraternes Jan Ryberg ville absolut ikke støtte forslaget, og undrede sig blandt andet over, hvorfor kommunen ikke havde hørt rådet i forbindelse med en aktuel indsats om negativ social kontrol og andre sager.

- Jeg er ikke det mindste overrasket over, at DF stiller forslaget - det er ingen nyhed. Det interessante spørgsmål er, hvad Konservative laver på den galej. Jeg ved godt, at Kristina Kongsted er kommet med en lang og fin forklaring, men jeg kunne godt tænke mig at kende den virkelige forklaring er, sagde han.

Sagen endte med, at forslaget fik støtte fra DF og K, hvilket svarer til 11 ud af 25 medlemmer af Byrådet.

Imod stemte S, EL, SF, R og Lokaldemokraterne, mens V undlod at stemme.

Borgmester Benedikte Kiær(K) meddelte derefter, at sagen om at finde midlerne til »strategiske omstilling« nu bliver sendt tilbage til Social- og Beskæftigelsesudvalget.

arrow DEBAT: Vågn op til virkeligheden, Busch
04. januar 2021 kl. 13:02 Opdateret: kl. 13:02
arrow DEBAT: Tonedøvhed, manglende visioner og godt nyt år
28. december 2020 kl. 20:09 Opdateret: kl. 15:42
arrow DEBAT: Luk nu munden på Ulla Kokfelt
15. december 2020 kl. 06:24 Opdateret: kl. 17:03
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?