20. oktober 2020
Tegneren og animatoren Craig Frank, som stod bag animationsfilmen ?Rejsen til Saturn?, er også forfatter til en graphic novel, der hedder ?Cool Valley?.
gallery icon

Se billedserie

Tegneren og animatoren Craig Frank, som stod bag animationsfilmen ?Rejsen til Saturn?, er også forfatter til en graphic novel, der hedder ?Cool Valley?.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Craig Frank møder Bo Green Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Craig Frank møder Bo Green Jensen
Helsingør - 18. oktober 2020 kl. 07:21

Tegneren og animatoren Craig Frank, som bor i Espergærde, og som stod bag animationsfilmen 'Rejsen til Saturn', er også forfatter til en graphic novel, der hedder 'Cool Valley'.

Bogen handler om Craig Franks amerikanske barndom i en lille by nær St. Louis, tæt ved Mississippifloden. Det er en temmelig barsk filmisk fortælling om en barndom uden megen kontakt til de voksne, om det katolske miljø, drengenes til tider ret voldsomme lege i den nærliggende skov og en tragisk flyulykke, der bl.a. koster Craigs penneven livet. Alt sammen beskrevet med en 12-årigs blik og forsøg på at forstå.

- Vi har fået Weekendavisens film- og litteraturanmelder, Bo Green Jensen, der også er ekspert i tegneserier og animationsfilm, til at nærlæse den smukke, grafiske roman, og vi har indbudt de to lokale forfattere til en samtale om bogen", fortæller bibliotekar Hanne Pedersen. De to vil tale om det virkelige Cool Valley og hele small town i Midtvesten-traditionen fra Sherwood Anderson, Sinclair Lewis, American Graffiti, Wonder Years, E.T., Badlands, Stand by Me, Springsteen etc. Vi får også historien om, hvordan det gik til, at Craig blev amerikansk dansker. De to forfattere taler desuden om tegneserier, graphic novels, comics culture, og hvordan tingene ændrer sig eller forbliver de samme,siger bibliotekar Hanne Pedersen fra Espergærde Bibliotek.

Helt aktuel er Craig Frank som instruktør af kortfilmen 'Grøn Ford Taunus'. Skuespiller Kristian Halken har skrevet manuskriptet, og filmen er optaget og produceret i Espergærde. Kortfilmen blev fornylig udvalgt til Filmmagasinet Ekkos talentliste. "På denne "Midtvesten møder Nordsjælland"-aften skal deltagerne naturligvis også se denne kortfilm.

Arrangementet bliver afholdt efter gældende retningslinjer i forhold til Covid 19 og med stort fokus på at gøre det trygt at deltage. Derfor er der kun plads til 55 deltagere. Billetter á 40 kr. kan købes via Billetten.dk eller på biblioteket. Skoleelever og studerende har fri entré.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?