21. januar 2021
Der var engang, hvor eleverne på Tibberupskolen måtte sidde tæt sammen. Det er ikke længere tilfældet, hvor to 7. klasser er hjemsendt på grund af en positiv coronatest. Foto: Pressefoto
Der var engang, hvor eleverne på Tibberupskolen måtte sidde tæt sammen. Det er ikke længere tilfældet, hvor to 7. klasser er hjemsendt på grund af en positiv coronatest. Foto: Pressefoto
Foto: Hello from Seattle
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronasmitte: Fem klasser sendt hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronasmitte: Fem klasser sendt hjem

En elev fra 7. klasse på Tibberupskolen er blevet testet positiv for corona. Derfor er to 7. klasser hjemsendt fra skolen, ligesom tre 6. klasser på Mørdrupskolen er sendt hjem.

Helsingør - 26. november 2020 kl. 04:19
Af Christopher Valeur

Endnu en skole i Helsingør Kommune har set sig nødsaget til at hjemsende klasser grundet positive coronasvar.

Denne gang er det Espergærde Skole, hvis udskolingsafdeling, Tibberupskolen, har besluttet at hjemsende to 7. klasser, da der var en elev i den ene klasse, som var testet positiv for coronavirus.

Ikke nok med det, så er klasser på en anden afdeling på Espergærde Skole også hjemsendt.

Det handler om Mørdrupskolen, hvor tre 6. klasser er blevet sendt hjem, da deres lærer også underviser 7. klasserne på Tibberupskolen.

Det er således et forsigtighedsprincip, at de tre 6. klasser er blevet hjemsendt, mens skolen venter på svar på lærerens coronatest.

arrow Læs også: Mange smittede: Testbus kommer igen
Hjemme i en uge

Hjemsendelsen af de fem klasser kommer i kølvandet på flere uger med mange nye coronasmittede i Helsingør Kommune.

Senest er der udbrudt corona i Helsingør Arrest, ligesom Skolen i Bymidten har måtte hjemsende klasser. Skolen ved Rønnebær Allé valgte endda at lukke hele skolen i en kortere periode på grund af smitteudbrud. Så drastiske midler har man på Tibberupskolen dog ikke taget i brug.

- Vi har hjemsendt to 7. klasser på Tibberupskolen. Det har vi gjort, da vi har en elev, der er testet positiv for corona i den ene klasse, og de to klasser har hjemkundskab sammen. Vi modtog beskeden 17.30 tirsdag aften og kort tid efter skrev vores leder ud til de relevante klasser, at de skulle blive hjemme, hvilket de formentlig skal i en uges tid, siger Daglig Pædagoisk Leder, Andreas Elkjær.

Mange klasser hjemsendt

Som tidligere nævnt er tre 6. klasser også sendt hjem, indtil deres lærer har fået svar på sin coronatest.

I begge tilfælde vil der blive kørt fjernundervisning, hvor de følger de fag, som de ellers skulle have haft. Det er en plan, der efterhånden sidder på rygraden hos ledelsen på Espergærde Skole, da de har haft flere klasser hjemsendt den seneste periode.

- Vi har haft 10-12 klasser hjemsendt siden sommerferien. Det er klasser fra alle fire skoler, som vi har. Når det sker, går vi over til fjernundervisning. Hos de mindste er det dog svært. Derfor vil lærerne typisk sørge for kompendier til de mindste, siger Andreas Elkjær.

Vurderer undervejs

Ledelsen på Espergærde Skole vurderer undervejs, hvilke tiltag der er brug for. For nu vurderer man, at det er bedst at sende eleverne fra de pågældende klasser hjem, så de kan isoleres. Andreas Elkjær kan dog ikke afvise, at der kan tages mere drastiske midler i brug i fremtiden.

- Jeg kan ikke afvise en total nedlukning, men det går an på den konkrette smitte. Som situationen er nu, er vi ikke i nærheden af et sådan scenarie, siger han.

arrow Smitteudbrud på ny folkeskole i kommunen
25. november 2020 kl. 03:57 Opdateret: kl. 15:32
arrow Smitteudbrud lukker skole: 14 personer smittet på få dage
18. november 2020 kl. 16:25 Opdateret: kl. 16:13
arrow 400 borgere lod sig teste i boligområde
17. november 2020 kl. 19:39 Opdateret: kl. 17:35
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?