25. oktober 2020
Formand for Ældre Sagen i Helsingør, Manfred Dietrich, håber at den udskudte høring vil give bedre vilkår for de ældre i kommunen. Foto: Christopher Valeur
Formand for Ældre Sagen i Helsingør, Manfred Dietrich, håber at den udskudte høring vil give bedre vilkår for de ældre i kommunen. Foto: Christopher Valeur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona udskyder høring om ældrepleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona udskyder høring om ældrepleje

Høringen, arrangeret af Ældre Sagen og Seniorrådet, skulle have handlet om kommunens ældrepolitik, værdighedspolitik og ældrepleje. Ingen ny dato er sat endnu.

Helsingør - 26. september 2020 kl. 17:00
Af Christopher Valeur

Torsdag den første oktober er det FN's Internationale Ældredag, og i den anledning havde Ældre Sagen og Seniorrådet i Helsingør Kommune inviteret borgere og politikere til offentlig høring. En høring omhandlende kommunens ældrepolitik, værdighedspolitik og ældrepleje, men høringen bliver alligevel ikke til noget, da arrangementet udskydes på ubestemt tid på grund af corona. Ældre Sagens formand i Helsingør, Manfred Dietrich, havde ellers set frem til høringen, hvor han håbede på lovning om, at tidligere besparelsesforslag, såsom rengøring hver tredje uge i stedet for hver anden uge, og nedsættelse af tid til aktivering af ældre fra ni til syv minutter ikke i fremtiden vil dukke op igen som besparelsesforslag.

- Høringen skulle handle om at de besparelsesforslag på ældreområdet, der blev lagt væk i en skuffe, ikke i fremtiden bliver taget frem igen. Vi ønsker at politikerne finder flere midler til ældre i kommunen. Antallet er ældre i kommunen er stigende og det bør midlerne også være, siger han.

Høringen, som skulle have fundet sted i den store sal i Cinema Center, skulle have givet de politiske partier mulighed for at præsentere samt klarlægge deres holdninger og planer til en værdig ældrepleje i Helsingør. Borgere i kommunen ville ligeledes have haft mulighed for at stille spørgsmål til politikerne om ældreområdet. For Ældre Sagen og Seniorrådet handler det nu om at afvente coronasituationen, før der kan sættes ny dato på høringen, fortæller Manfred Dietrich.

- Coronasituationen accelererer fra dag til dag, og derfor ville det ikke være forsvarligt at invitere mange ældre og svage til en offentlig høring. Høringen bliver med sikkerhed til noget, men lige nu udskyder vi høringen indtil vi kan være sikre på, at det ikke er risikabelt for borgerne at deltage, siger han.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?