14. maj 2021
Det bliver en anderledes kartoffelferie på Flynderupgård, som har været nødsaget til at begrænse begivenheden grundet corona.

Foto: Kenn Thomsen
Det bliver en anderledes kartoffelferie på Flynderupgård, som har været nødsaget til at begrænse begivenheden grundet corona. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona begrænser kartoffelferie på Flynderupgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona begrænser kartoffelferie på Flynderupgård

På grund af corona bliver kartoffelferien på Flynderupgård afholdt med begrænsninger. Blandt andet skal der komme færre gæster, og programmet er generelt skåret ned.

Helsingør - 09. oktober 2020 kl. 16:52

Kartoffelferien har traditionelt været en af de største begivenheder på Flynderupgård i løbet af året. I år bliver kartoffelferien gennemført, men med store begrænsninger, og med begrænset adgang for gæster.

arrow Læs også: DEBAT: Giv os vores museum tilbage

- Vi skal jo også overholde forsamlingsforbuddet, forklarer daglig leder, Thomas Nielsen.

Færre gæster ad gangen

Det betyder, at Flynderupgård ikke kan modtage mere end cirka 40 gæster ad gangen, og at programmet generelt er skåret ned og tilpasset situationen. Dagen bliver opdelt i to, så man kan deltage enten formiddag fra 10-12 eller eftermiddag fra 13-15. I år må man selv grave sine kartofler op. Man får udleveret en greb og en kurv og så er det bare med at gå i krig. Derudover bager Flynderupgård pandekager, sælger kartofler og syltetøj med mere. Det er muligt at lave kastanjedyr, ligesom der kan købes nyrøget sild med hjem.

Der er begrænset muligheder for at spise i det historiske køkken, men til gengæld kan man købe en portion kartoffelsuppe med en grovbolle til i værkstedsladen. Her kan der også købe kaffe, te og saftevand.

Ny udstilling

Udstillingen Magtens Landskab, om Nationalparken Kongernes Nordsjælland, er åbnet i Loen, det tidligere fiskerimuseum, og man kan besøge de fine stuer i Hovedhuset.

Entre er 55 kroner, mens børn op til 18 har gratis adgang.

arrow DEBAT: Tivolisering af Flynderupgård
02. december 2020 kl. 09:40 Opdateret: kl. 09:40
arrow DEBAT: En museums-sag
27. november 2020 kl. 10:05 Opdateret: kl. 10:05
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?