15. august 2020
Sagen om læhegnet er bare en af mange natur- og plansager, som har handlet om Peter Beiers ejendom her ved Gurre Sø. Hegnet på billedet er ikke det omtalte læhegn.
Sagen om læhegnet er bare en af mange natur- og plansager, som har handlet om Peter Beiers ejendom her ved Gurre Sø. Hegnet på billedet er ikke det omtalte læhegn.
Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chokolade-konge får blankt nej til læhegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chokolade-konge får blankt nej til læhegn
Opdateret 26. august 2013 kl. 11:14
Helsingør - 23. august 2013 kl. 04:01
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør Kommune handlede uden ordentlig baggrund i reglerne, da der blev givet tilladelse til, at godsejer Peter Beier kunne opføre et levende hegn ved Gurre Søs bred, fastslår Natur- og Miljøklagenævnet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Natur- og Miljøklagenævnet har netop underkendt en dispensation givet til ejeren af Ørsholt Gods Peter Beier, der betød, at der kunne opføres et levende læhegn på hans grundstykke ved skovbrynet ud mod Gurre Sø.

Det skete efter en klage til nævnet, hvis afgørelser ikke kan ankes, fra Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Helsingør.

Dispensationen blev givet fra Naturbeskyttelseslovens afsnit om søbeskyttelseslinjer.

Peter Beier havde i sin ansøgning, der altså blev godkendt af kommunen, lagt væk på at et levende hegn ville gavne dyremiljøet. Det levende hegn skulle bestå af to rækker med sitkagran og fem rækker med blandt andet kirsebær, syren, vildæble, almindelig røn, gedeblad, kvalkved tog fjeldribs.

arrow Læs også: Politianmeldelse truer nu i den store lågesag
Værdier i fare

Imidlertid valgte naturfredningsforeningen at klage over dispensationen, da foreningen overordnet mente at læhegnet ville skæmme områdets unikke landskabsværdier og at oplevelsen af den karakteristiske skovlomme ville gå tabt for cyklende og gående på stien langs søen.

Endelig påpeger foreningen, at sitkagranen er fremmed for det nordsjællandske landskab.

Natur- og Miljøklagenævnet anerkender i sin afgørelse, at den visuelle påvirkning af landskabet vil være begrænset, da læhegnet bliver opført op til en eksisterende skov. Dette faktum er dog ifølge nævnet ikke nok til, at der kan dispenseres fra Naturbeskyttelsesloven.

For der er nemlig ikke fremkommet en tilstrækkelig tungtvejende grund hverken fra Peter Beiers eller kommunens side for, hvorfor det er nødvendigt at dispensere fra loven.

Endelig frygter nævnet også, at en dispensation i denne sag kunne give præcedens.

arrow DN kræver handling i sag om omstridt låge
21. februar 2020 kl. 04:34 Opdateret: kl. 15:13
arrow Nævn: Chokolade-fabrikant skal åbne sti for borgerne
04. februar 2016 kl. 11:21 Opdateret: kl. 10:24
arrow Chokolade-fabrikant vinder strid om sti
25. oktober 2013 kl. 10:56 Opdateret: kl. 08:56
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?