14. november 2018
Sådan så det ud, da der i marts blev afholdt rejsegilde på det 2500 kvadratmeter store byggeri, som efter planen skal stå færdig i løbet af august. Foto: Helsingør Kommune
Sådan så det ud, da der i marts blev afholdt rejsegilde på det 2500 kvadratmeter store byggeri, som efter planen skal stå færdig i løbet af august. Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chok-regning: Ny Idrætsby bliver otte mio. dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chok-regning: Ny Idrætsby bliver otte mio. dyrere
Helsingør - 24. juni 2018 kl. 04:18
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tillægsbevillingen skal godkendes på byrådsmødet mandag.

Endnu en ubehagelig økonomisk overraskelse udover sagen om budgetoverskridelsen på serviceudgifterne er på dagsordenen på Byrådets møder mandag.

arrow Læs også: Idrætsby-budget skrider igen med flere millioner

Det viser sig nemlig, at den 55 millioner kroner dyre idrætsby på Gymnasievej, er blevet ramt af alvorlige forsinkelser og budgetoverskridelser.

Det er baggrunden for, at forvaltningen indstiller til Byrådet, at der bliver givet en tillægsbevilling på 8 millioner kroner til projektet.

På Økonomiudvalgets seneste møde blev tillægsbevillingen indstillet til godkendelse i Byrådet sammen med en række andre forslag til såkaldte »budgetomplaceringer«.

Samlet set blev der godkendt tillægsbevillinger, altså bevillinger som ikke var budgetteret, på anlægsområdet på 4,8 millioner kroner. Årsagen til, at dette beløb er mindre end de 8. millioner er, at der samtidig også blev godkendt positive tillægsbevillinger, som kan omfatte projekter, som er blevet løst billigere end forventet.

Det fremgår af forvaltningens sagsfremstillingen, at Byrådets medlemmer blev orienteret mundtligt om forventede - men øjensynlig ikke præciserede - budgetoverskridelser på projektet på byrådsmødet i februar-. Helsingør Kommune har i forvejen har bidraget med cirka 48 millioner kroner, mens Lokale- og Anlægsfonden har bridraget med 8 millioner kroner og Espergærde Gymnasium med 1,3 millioner kroner.

Ifølge embedsmændene i Center for Økonomi og Ejendomme, så er der en lang række årsager til den betydelige budgetoverskridelse.'

For det første var der fejl , mangler og upræcise opgavebeskrivelser i udbudsmaterialet. For det andet, at byggestarten blev forsinket af den politiske proces. Endelig kostede et udbud af anlægsgartneropgaven dyrt, da det blev foretaget cirka et år senere end udbuddet på de andre entrepriser i en tid med stigende byggeaktivitet.

Forvaltningen understreger ved samme lejlighed i sagsfremstillingen, at Byrådet ved den endelige vedtagelse i april 2017 blev advaret mod, at der var en risiko for budgetoverskridelser.

arrow Kunstfonden giver 65.000 til nyskabende samlingssted
09. maj 2018 kl. 04:44 Opdateret: kl. 08:46
arrow Den nye idrætsby er digital
27. februar 2018 kl. 20:16 Opdateret: kl. 12:16
arrow Espergærde Idrætsby rejser sig i al hast
19. januar 2018 kl. 07:38 Opdateret: kl. 15:56

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk