13. december 2018
Her ses Josefine Andersson som Carmen og Niels Jørgen Riis som Don Josè. Foto:  Peter Lundø
Her ses Josefine Andersson som Carmen og Niels Jørgen Riis som Don Josè. Foto: Peter Lundø
Foto: Peter Lundø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Carmen i teaterhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carmen i teaterhuset
Helsingør - 13. marts 2018 kl. 18:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I weekenden den 17. og 18. marts - åbner Helsingør Kammeropera og guidOpera op for det gamle charmerende Helsingør Teaterhus midt på Stengade og inviterer alle indenfor til den største operasucces nogensinde, nemlig Bizets Carmen.

»Kærligheden er en rebelsk fugl«, synger Carmen, »men vogt dig, hvis jeg elsker dig...« Don José vogter sig ikke og hans møde med denne stærke, passionerede og frie kvinde, der lever kompromisløst og ikke står tilbage for noget - især ikke når det kommer til kærlighed - får fatale konsekvenser, både for ham og for Carmen.

Også Bizets møde med Carmen blev fatalt. Operaen blev nemlig en rungende fiasko ved urpremieren i Paris i 1875, hvor kritikerne ikke mente der var en eneste ørehænger. Det kostede Bizet livet.

I dag er Carmen den mest spillede opera i verden og går for at være musikhistoriens største operasucces nogensinde.

Den 17.-18. marts kan man opleve Carmen med Helsingør Kammeropera og guidOpera i en stemningsfuld kammerversion, der både i sit musikalske arrangement og i instruktør Guido Paevatalus iscenesættelse er henlagt til Cuba i oprørstiden omkring Che Guevara i 50'erne.

De medvirkende er Josefine Andersson, Niels Jørgen Riis, Camilla Illeborg, Guido Paevatalu, Julie MeeRa Albertsen, Felicia Gyllenstig Serrao og Joel Kyhle. Ved det store flygel har vi som altid kapelmester Leif Greibe, der leder sangere og sit kammerorkester bestående af accordeon, guitar, kontrabas og klaver. Operaen synges på fransk med talte dialoger på dansk.

Billetter købes på billetto.dk eller i Sweet Image Huset på Stjernegade 10 i Helsingør.

Helsingør Kammeropera inviterer desuden til Åben Prøve den 16. marts kl. 19-20, hvor man kan få lov til at komme bag kulissen og følge arbejdet med Carmen lige op til premieren. Der er gratis entré, men arrangementet er kun for medlemmer. Man kan dog blive medlem i døren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk