18. september 2021
Der går omkring 900 elever på Skolen i Bymidten på Marienlyst Allé.
gallery icon

Se billedserie

Der går omkring 900 elever på Skolen i Bymidten på Marienlyst Allé.
Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byskolen misser renoveringspris: Overgået af Maltfabrikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byskolen misser renoveringspris: Overgået af Maltfabrikken

Byskolen i Helsingør kom ikke igennem nåleøjet til Renoveringsprisen 2021, da den gennemrenoverede skole ikke er at finde blandt de endelige nominerede til prisen

Helsingør - 27. juli 2021 kl. 14:00
Af Philip Horup

Skolen i Bymidten har gennemgået en flot forvandling, og derfor var den centralt beliggende skole en udmærket kandidat til årets bedste danske renovering. Den titel samt 100.000 kroner bliver hvert år uddelt i form af Renoverprisen, som foreningen Realdania står bag.

Undervisningslokalerne på Skolen i Bymidten har fået et gevaldigt og tiltrængt løft, og det er samtidig lykkedes at bevare flere af de fine og eksisterende facader på den traditionsrige skole fra 1886. Udendørs er pladsen udnyttet på fornem vis, så der er flere gode lege - og opholdsmuligheder på trods af skolens urbane placering. Sidst, men ikke mindst forblev skolen åben for samtlige elever i hele renoveringsperioden, hvilket også må siges at være lidt af en præstation.

Helsingør-skolen befandt sig blandt 128 indstillede projekter fra hele landet, som dystede om prisen. Men over sommeren har et nomineringsudvalg skåret gevaldigt i feltet, så der nu kun er seks endeligt nominerede tilbage, og det er desværre gået ud over det lokale bud.

En fremtidig vinder?

To af repræsentanterne i det skarptskårne felt ligger i Aarhus i form af boligbyggeriet Regina og den meget vilde renovering af Blok 4 i Gellerupparken, som der nu løber en vej direkte igennem. I Horsens er Jørgensens Hotel nomineret, og på Frederiksberg er Ørsteds Haver blandt de udvalgte. Maltfabrikken i Ebeltoft anerkendes også for sin fantastiske forvandling, og den før så fortabte industribygning er da også blevet fremhævet i flere internationale sammenhænge, hvorfor det ikke vil være overraskende, hvis den løber med prisen.

Faktisk er Maltfabrikken i Ebeltoft før blevet nævnt som et forbillede i Helsingør Byråd i forbindelse med den forestående renovering af sundbyens ikoniske værftshaller. Så måske kan renoveringsprisen komme til Helsingør engang i fremtiden, hvis omdannelsen af de historiske værftshaller bliver en lige så stor succes.

Gribskov er med

Den nordsjællandske repræsentant finder vi i Dronningmølle, da sommerhuset »Cafe Jorden Rundt« er blandt de sidste seks kandidater.

Ligesom Skolen i Bymidten, må også Bølgen i Gilleleje - der ellers var at betragte blandt favoritterne til prisen - se sig forbigået, men det tager ikke noget fra det smukke hus, som må siges at have flair ud over det sædvanlige.

Synes du, at kommunen er der for dig?