17. maj 2021
Et lokalplanforslag, som tillader Strand og Badehotel Marienlyst at udvide med en ny værelsesfløj med 55 værelser sendes nu ud i høring.
Et lokalplanforslag, som tillader Strand og Badehotel Marienlyst at udvide med en ny værelsesfløj med 55 værelser sendes nu ud i høring.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd siger god for ferielejligheder på Hotel Marienlyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd siger god for ferielejligheder på Hotel Marienlyst
Helsingør - 27. september 2017 kl. 19:29
Af Dorte Møller Rasmussen

Et forslag fra Frit Demokrati om at tage forslaget om hotellejligheder ud af lokalplanen faldt til jorden i byrådet mandag aften, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Byråd sagde endeligt ja til ny stor udvidelse af strandhotel

Det går godt for Strand- og Badehotel Marienlyst. Så godt, at hotelkomplekset vil udvide med endnu en værelsesfløj i seks etager med i alt 55 værelser.

Det er der nu udarbejdet et lokalplanforslag for, og på byrådsmødet mandag aften skulle politikerne tage stilling til det projekt, der er fremlagt.

Politikerne glæder sig med Marienlyst over, at det går godt, men derfor gik sagen alligevel ikke glat igennem og videre ud i høring. Det store stridsspørgsmål er hotellkets ønske om at kunne udstykke nogle af værelserne som hotellejligheder - eller de populære ferielejligheder, som især børnefamilier er glade for.

Frygter for ejerligligheder

Det advarede Frit Demokratis Anders Drachmann imod. Han frygter, at det på et tidspunkt kan resultere i, at lejlighederne bliver udstykket til ejerlejligheder.

Bente Borg Donkin, SF, mente ikke, at byrådet skal blande sig i, hvorledes Marienlyst indretter sig som hotel. Og hun påpegede, at ferielejligheder er meget populære hos familier, der finder traditionelle hotelværelser for snerrende.

Jens Bertram, K, mente også, at Helsingør burde kuynne tilbude ferielejligheder, og Marlene Harpsøe, DF, var enig.

Henrik Møller, SA, konstaterede, at der altid vil være en usikkerhed i forhold til, at ejerne kan udbyde lejligheder til ejerlejligheder, hvis de kommer i likviditetskrise.

For massivt

I forbindelse med Strand- og Badehotel Marienlysts sidste store udvidelse blev der i lokalplanen givet tilladelse til at bygge to etager ovenpå det nuværende wellness-center, som er ved at blive renoveret og nyindrettet.

Så tilladelsen er givet, men blot ikke udnyttet, og det fik den radikale Christian Holm Donatzky til at foreslå, at der punktet tages ud af lokalplanen, og der gives afslag på de to etager ovenpå wellness-centret.

- Det bliver simpelthen for massivt med fire etager ud til stranden. Det er et meget sårbart område, og vi skal passe på stranden, fastslog han, men havde i øvrigt ingen indvendinger imod en ny værelsesfløj.

Det fik flere politikere til at reagere.

Blandt andet formanden for Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget, Johannes Hecht-Nielsen, V, understregede, at 23 medlemmer i forbindelse med den sidste lokalplan stemte for, at Marienlyst kunne bygge de to etager.

- Så undrer det mig, at man pludselig kan rejse tvivl om overbygningen, sagde Hecht-Nielsen.

Fastholder det grønne

Han fik til gengæld selv opbakning til et forslag om, at det eksisterende grønne areal mellem vejen og Palæet skal fastholdes ved anlæggelse af nye parkeringspladser.

Lokalplanforslaget bliver nu sendt ud i fire ugers høring.

arrow Politikere sagde ja til ny stor hoteludvidelse
08. marts 2018 kl. 04:28 Opdateret: kl. 13:05
arrow Se ALLE billederne: I kurbad med kig til Kronborg
09. februar 2018 kl. 10:49 Opdateret: kl. 10:51
arrow DN protesterer mod gigantisk hotel-udvidelse
08. februar 2018 kl. 03:56 Opdateret: kl. 12:01
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?