21. oktober 2019
Den nye campus skal opføres på en del af den grund, hvor Kongevejens Skole i dag har tilhuse. Eleverne på skolen skal flyttes til den nye Skolen i Bymidten på Marienlyst Allé, når den står klar.  Foto: Andreas Norrie
Den nye campus skal opføres på en del af den grund, hvor Kongevejens Skole i dag har tilhuse. Eleverne på skolen skal flyttes til den nye Skolen i Bymidten på Marienlyst Allé, når den står klar. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd: Campus ender på Kongevejens Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd: Campus ender på Kongevejens Skole
Helsingør - 27. april 2017 kl. 04:09
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle byrådets partier stemte for campus-plan. Men hård kritik af K og borgmester, skriver Frederiksborg Amts Avis.

På det seneste byrådsmøde fik den langvarige sag om HF & VUC Nordsjællands nye campus til afløsning af de lejede lokaler på Montebello på Gurrevej efter alt at dømme endelig en afslutning.

arrow Læs også: Fejlagtig kritik af Helsingørs campus

For efter forudgående kontakter partierne i mellem endte et enigt byråd nemlig med at stemme for, at standse arbejdet med en lokalplan for et campus på Svingelport, og i stedet igangsætte et lokalplanarbejde, som gør det muligt at opføre en ny campusbygning på en del af den grund, som i dag huser folkeskolen Kongevejens Skole, som alligevel skal nedlægges, når Skolen i Bymidten står klar.

Samtidig er der blevet indgået et aftale med Nordsjællands HF & VUC om, at kommunen sørger for at betale for nedrivning af bygninger på den del af grunden, hvor uddannelsesinstitutionen vil bygge det nye campus. Undervejs i sagsforløbet er der også blevet indgået en form for forståelse om, at den nye placering ikke bliver væsentligt dyrere for uddannelsen end uønskeplaceringen på Svingelport.

Forud for denne beslutning mandag aften tegnede der sig ganske vist et flertal for et campus-byggeri på Svingelport udenom borgmester Benedikte Kiær(K) og den konservative byrådsgruppe på nær Per Tærsbøl(K), som også støttede op om Svingelport projektet.

Imidlertid lagde partierne som støttede placeringen på Svingelport vægt på , at der var bred enighed om den nye placering.

Brug for sikkert mandat
- Det ville ikke være godt for en uddannelsesinstitution, hvis kun et spinkelt flertal på et par mandater bakkede op om projektet, sagde Socialdemokraternes Henrik Møller, som heller ikke havde noget imod selve placeringen på Kongevejens Skole.

Stædig og manipulerende
Enhedslisten Allan Berg Mortensen støttede også forslaget, men kom med en noget usædvanlig ros til Benedikte Kiær(K).

- Tillykke Benedikte. Det er et imponerende politisk håndværk, du har lavet. Ved at være stædig, ubøjelig, manipulerende og uden vilje til kompromis er det lykkedes dig at få din vilje - selv om du havde et flertal imod dig, sagde han.

Denne beskyldning om manipulation blev efterfølgende afvist af Konservatives gruppeformand Jens Bertram.

Venstres Johannes Hecht-Nielsen mente imidlertid ikke, at det bare var Konservativ, som havde vundet kampen.

Han mente nemlig, at det var flertallets fortjeneste, at det var lykkedes at finde en placering til et campus på en stationsnær placering i indre by, da Konservative oprindelig arbejdede for en placering på den nedlagte småkagefabrik på Rønnebær Allé.

Omvendt påpegede han, at placeringen på Svingelport sandsynligvis havde været billigere for kommunen.

Hold løfterne borgmester
Også konservatives Per Tærsbøl, der ellers havde støttet Svingelport-løsningen var tilfreds, men understregede samtidig, at det nu var vigtigt, at man viste sig som en troværdig samarbejdspartner overfor HF & VUC Nordsjælland, som vil bruge 78 millioner kroner på det nye byggeri.

- Nu kigger jeg på dig borgmester. De ting som vore embedsmænd har lovet HF & VUC i forhold til økonomien, dem skal vi holde, sagde Per Tærsbøl.

Radikales Christian Holm Donatzky var heller ikke begejstret for forløbet.

- Håber ikke, at det er sådan vi normalt behandler uddannelsesinstitutioner eller virksomheder for den sags skyld, når de vil investere i kommunen, sagde han.

arrow Investorernes campus
16. maj 2018 kl. 10:28 Opdateret: kl. 10:28
arrow Cirka 290 elever skal gå på ny FGU-uddannelse
24. april 2018 kl. 11:52 Opdateret: kl. 11:52
arrow To campus-placeringer er nu i spil
20. januar 2018 kl. 04:45 Opdateret: kl. 12:57

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede