24. maj 2019
Byggeriet Prismen vil komme til at fylde en del ved indsejlingen til Helsingborgs havn. Til højre ses havnens gamle fyrtårn. Illustration: Erik Giudice Architects
Byggeriet Prismen vil komme til at fylde en del ved indsejlingen til Helsingborgs havn. Til højre ses havnens gamle fyrtårn. Illustration: Erik Giudice Architects
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bygger kontorhus til 400 millioner på havnefront

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bygger kontorhus til 400 millioner på havnefront
Helsingør - 21. oktober 2018 kl. 11:08
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ejendomsfirma bygger kontorbygning til 400 millioner kroner yderst på Helsingborgs Havnefront.

Der er fuld gang i byggeriet på Helsingborgs Havn både nord og syd for færgeterminalen i Knutpunkten.

Mod nord på det gamle banegårdsområde bliver der bygget liebhaverboliger og et kongrescenter ved navn SeaU, men som det kan ses fra færgen bliver der også bygget løs mod syd i den gamle Oceanhamn, som skal ombygges til boliger og kontorer.

Området, som går under H+ får også en park og et havnebad omkring blandt andet den gamle tørdok.

I denne uge blev der taget første spadestik til et af den nye bydels mest markante bygninger, som er en kontorbygning på 11.000 kvadratmeter kontorer, som kommer til at ligge yderst på kajen, og vil komme til at præge indsejlingen til Helsingborg.

Bag projektet, som kommer til at koste 400 millioner svenske kroner, står det svenske ejendomsselskab Wihlborgs Fastigheder, som også ejer Knutpunkten, skriver Helsingborgs Dagblad.

- Helsingborg er den by, som vi investerer mest i netop nu, siger administrerende direktør Ulrika Hallengreen til avisen. Selskabet har netop afsluttet en udvidelse af Knutpunkten med 7.700 kvadrameter nye kontorer placeret udenpå den eksisterende bygningsmasse, og skal snart i gang med ombygning af selve Knutpunkten.

Den nye kontorbygning, som får navnet Prismen, skal efter planen stå færdig om knap to år, og opføres af entreprenørfirmaet Skanska. Lokalerne er beregnet på at kunne rumme 600 arbejdspladser.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede