31. maj 2020
Børnene i fem dagtilbud mødes på den røde løber i Toldkammeret. Foto: Presse
Børnene i fem dagtilbud mødes på den røde løber i Toldkammeret. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byens yngste mediebrugere laver film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byens yngste mediebrugere laver film
Helsingør - 04. november 2019 kl. 12:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børn i vuggestue- og børnehavealderen kan sagtens lave deres egne film - hvis de får hjælp og inspiration til det - og så er det tilmed sjovt og skaber mediebevidste børn. Derfor har børnene i fem dagtilbud i Helsingør hele efteråret haft fokus på film, animation og billedkunst.

Nogle børn har været en tur på Biblioteket på Kulturværftet, hvor de har set film i Hulen og deltaget i et kreativt værksted. Hjemme på stuerne har de ældste børn haft besøg af animator Rikke Hallund, mens de yngste i vuggestuen og børnehaven, har deltaget i et værksted med Serine Sinding Yde fra billedskolen. Gennem værkstedsarbejdet har både små og store børn været med til at lave film til børnesange og deltaget i det billed- og gruppearbejde det er, at lave en film. Der skal udvikles en historie, laves figurer, males baggrunde, indspilles lyd og trykkes på knapper, før man står med en færdig film.

Efterårets aktiviteter er en undersøgelse af nogle af de mange muligheder, der ligger i film- og animationsmediet. Aktiviteter som børn og voksne kan arbejde videre med bagefter. For at være rustet til opgaven har alle medarbejdere været på et lille kursus med Rikke og Serine, hvor de selv har lavet små film. Her fik de også et indblik i Det Danske Filminstituts nye APP Filmcentralen/For de yngste, der giver adgang til et film- og animationsunivers for de yngste mediebrugere.

Som en festlig afslutning, mødes alle fem institutioner til filmfest med rød løber, popcorn og saftevand i Toldkammeret på onsdag den 6. november kl. 10. Her skal de nye film have premiere, og vises for både filmskaberne selv, og deres "kollegaer" i de 4 andre dagtilbud.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?