4. juni 2020
Det hvidkalkede hus på Strandgade 27 hører til et, at Helsingør indre bys meste karakteristiske.
Det hvidkalkede hus på Strandgade 27 hører til et, at Helsingør indre bys meste karakteristiske.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byens ældste hus bliver ikke sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byens ældste hus bliver ikke sat til salg
Opdateret 28. januar 2013 kl. 07:27
Helsingør - 25. januar 2013 kl. 11:33
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør: Helsingørs ældste hus på Strandgade skal ikke sælges til højestbydende, lyder det fra økonomiudvalget. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det karakteristiske - og skæve - hus på Strandgade 27 på hjørnet til Skyttenstræde er byens ældste, og er helt fra 1577. Det har i årtier været i kommunens eje, men har det seneste halve år været uden lejer.Det har fået forvaltningen i Center for Kultur Plan og Erhverv til at spørge politikerne om husets fremtid. For er det overhovedet kommunens kerneopgave at udleje og vedligeholde den fredede ejendom?

Forvaltningen understreger også, at der pt ikke er midler eller mulighed for at inddrage bygningen i de kommunale museers virksomhed.

Imidlertid var der langt fra begejstring for projektet hos bevaringsforeningen By & Land i Helsingør, der som tidligere omtalt i Frederiksborg Amts Avis frygter det værste, hvis det enestående byhus bliver faldbudt til højestbydende.For hvad nytter en fredning, hvis ejeren bare lader bygningen forfalde ?

arrow Læs også: Det ældste byhus er svært at få solgt
Forfatter-refugium

Socialdemokraternes politiske leder Henrik Møller afviste da også overfor avisen ideen om at sætte ejendommen til salg. Istedet mente han, at kommunen skulle se på muligheden for at bruge huset som forfatterbolig. Måske endda for forfulgte udenlandske forfattere.

Da sagen forleden var på dagsordenen i Økonomiudvalget endte det da også med, at et salg blev aflyst. I det mindste de næste fem år. Bag beslutningen stod et enigt udvalg.Samtidig gav udvalget også forvaltningen i Center for Kultur, Plan og Erhverv som opgave at undersøge mulighederne for at omdanne boligen til et forfatterefugium eller lignende.

arrow Salg af byens ældste hus kan være tæt på
25. april 2020 kl. 20:13 Opdateret: kl. 09:15
arrow Ejendomsudsalg er cirka 32 mio. fra målet
26. september 2019 kl. 04:49 Opdateret: kl. 17:58
arrow Sandhedens time for Helsingørs ældste hus
18. januar 2013 kl. 11:15 Opdateret: kl. 18:56
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?