16. oktober 2019
De to indehavere af restaurant Sevel her på Nordre Strandvej lå og sov, da der blev kastet molotovcocktails ind i bygningen. Foto: Andreas Norrie
De to indehavere af restaurant Sevel her på Nordre Strandvej lå og sov, da der blev kastet molotovcocktails ind i bygningen. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brutal inkasso: LTF'ere dømt for at kaste molotovcocktails mod restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brutal inkasso: LTF'ere dømt for at kaste molotovcocktails mod restaurant
Helsingør - 18. september 2019 kl. 12:21
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 22-årige mand, der sidder varetægtsfængslet i sagen om det brutale LTF-skyderi i juni sidste år i rundkørslen på Kongevejen/Støberivej, er nyligt blevet dømt en betinget dom på 1 års fængsel for ildspåsættelse, brugstyveri og overtrædelser af færdselsloven ved Retten i Helsingør.

I samme sag er en ligeledes 22-årig mand fra Helsingør også blevet idømt en betinget dom på 1 år.

Begge mænd nægtede sig skyldige i retten, og i alle tilfælde skulle den 22-årige, der sidder varetægtsfængslet i skudsagen, have anket dommen.

arrow Læs også: Telemast-sag udsætter afgørelse om LTF-skud

Sagen om ildspåsættelse går helt tilbage til 4. juli 2016, hvor der blev kastet tre molotovcocktails ind gennem ruderne på Restaurant Sevel på Nordre Strandvej, som satte ild til stueetagen, mens restaurantens to indehavere lå og sov på 1. sal. Parret kom dog ikke noget til ved episoden.

I retten kom det frem, at restaurantens mandlige ejer cirka tre måneder før episoden var blevet opsøgt af to mænd på adressen, som sagde de havde overtaget en fordring fra anden person, der ifølge den mandlige ejere skulle stamme fra en 15 år gammel byggesag i Hornbæk.

Ejeren af restauranten forklarede i retten, at han havde afvist, at han skulle skylde noget i forbindelse med den gamle sag.

Imidlertid blev han senere tre til fire gange opsøgt af en fyr, som var tatoveret i ansigtet, der dog ikke var truende, men forlangte penge og svar.

Restauratøren forklarede endvidere, at han fik det indtryk, at gælden var blevet købt af et par »drenge«, som ville have 70.000 kroner af restauratøren efter øjensynligt at have købt fordringen for 25.000 kroner.

Restauratøren afviste i retten, at de to dømte lignende nogen af de personer, som mødte op på adressen i perioden forud for de tre molotovcocktails.

Det fremgår af dombogen, at det i første omgang var de to mænds involvering i en trafikulykke på Skibstrupvej/Holmenevej umiddelbart efter episoden, som førte til mistanken om involvering i brandstiftelsen.

Begge 22-årige afviste, at de var medlemmer af LTF ved gerningstidspunktet, og forklarede, at de begge senere var blevet medlemmer. Årsagen til at begge domme blev gjort betingede var sagens ualmindeligt lange sagsbehandlingstid, som ikke skyldtes de to dømte.

arrow Baggrund: LTF' ere stod klar til at skyde mod rivaler i rundkørsel
31. august 2019 kl. 06:51 Opdateret: kl. 16:46
arrow Tiltale: Ville skyde LTF-rivaler i rundkørsel
31. august 2019 kl. 04:51 Opdateret: kl. 17:35

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede