16. maj 2021
Sommerlyst her på Allegade er den første kommunale instiution, som er blevet ramt af britiske virusvariant B117. Indtil videre er kun en enkelt ansat dog konstateret smittet med varianten. Foto: Helsingør Kommune
Sommerlyst her på Allegade er den første kommunale instiution, som er blevet ramt af britiske virusvariant B117. Indtil videre er kun en enkelt ansat dog konstateret smittet med varianten. Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Britisk virus lukker børnehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Britisk virus lukker børnehus

Søndag aften blev det meldt ud til forældre og medarbejdere i Børnehuset Sommerlyst, at institutionen lukker ned mandag og tirsdag efter et tilfælde af den britiske variant af coronavirussen.

Helsingør - 23. februar 2021 kl. 09:45
Af Christopher Valeur

Den britiske variant af coronavirussen, der er særlig smitsom, er for første gang blevet fundet i Helsingør Kommune. Det er en medarbejder i en institution i Helsingør, Børnehuset Sommerlyst på Allegade i det indre Helsingør, som er blevet testet positiv for den britiske coronavariant. Det er kommet frem efter at chef for Center for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt i Helsingør Kommune, Rikke Reiter, sendte en orientering til byrådet mandag formiddag.

arrow Læs også: Her kan du blive testet denne weekend

- Vi har søndag aften valgt at lukke Børnehuset Sommerlyst helt mandag og tirsdag som følge af, at vi søndag fik oplyst, at en medarbejder er testet positiv med Coronavirus - med den britiske variant B117, skriver Rikke Reiter.

Hændelsesforløbet er ligeledes blevet beskrevet i mailen. Den smittede medarbejder har således været i kontakt med flere af børnene og kollegaerne i sidste uge.

- Den smittede medarbejder har i begyndelsen af uge 7 været i nær kontakt med primært den ene vuggestuegruppe, men også medarbejdere og flere børn fra andre børnegrupper. Derfor har vi i kortlægningen af nære kontakter i denne situation været ekstra påpasselige og vurderet, at alle medarbejdere og alle børn, der har været i dagtilbuddet i uge 7, hjemsendes til test, skriver centerchefen ligeledes.

Børnehuset Sommerlyst har omkring 70 børn indskrevet og har både en vuggestue- og en børnehaveafdeling.

arrow Kommunal coronahotline er blevet brugt 23 gange på to måneder
24. februar 2021 kl. 08:12 Opdateret: kl. 17:34
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?